van der Horst

Honda Racing benadrukt vertrouwen in zijn klantenteams na bandenproblemen gisteren

Honda Racing reageert op bandenproblemen
Honda Racing reageert op bandenproblemen
Honda Racing gaf vanochtend in een mail te kennen dat het er alle vertrouwen in heeft dat zowel Münnich Motorsport als Liqui Moly Team Engstler de aanbevelingen van bandenfabrikant heeft opgevolgd en toegepast. De post is een reactie op de verklaring die Goodyear gisterenavond de wereld instuurde. Daarin stelde het bandenmerk dat de (delaminatie)problemen ervaren tijdens zowel de vrije oefensessies als de kwalificatie beperkt bleven tot de beide Honda-teams en Cyan Racing dat vijf Lynk & Co's inzet. Honda Racing onderstreept hiermee kort voor de start van de eerste race op de Nordschleife dat hen geen schuld treft bij de spijtige ontwikkelingen die de kansen van zijn rijders hypothekeerde.
Hierbij de verklaring van Honda Racing:

"De twee Honda-klantenteams, ALL-INKL.COM Münnich Motorsport en LIQUI MOLY Team Engstler, hebben tijdens de kwalificatie voor de WTCR Race of Germany op de Nürburgring Nordschleife bandenschade gemeld, waardoor hun prestaties in gevaar komen.
 
Honda heeft een gevestigd belang in het WTCR, met als kern de wens om de integriteit van het kampioenschap te behouden, en betreurt daarom dat deze situatie zich heeft voorgedaan.
Wat dit betreft, heeft Honda er het volste vertrouwen in dat de raceteams van haar klanten zich hebben gehouden aan alle technische aanbevelingen van Goodyear voor het WTCR-seizoen 2022, met name voor de WTCR Race of Germany op de Nürburgring Nordschleife."

Foto: Honda Racing
 Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 28 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons