van der Horst

Honda Racing mikt met Guerrieri, Girolami, Monteiro en Tassi op continuïteit

Girolami - Guerrieri - Monteiro - Tassi
Girolami - Guerrieri - Monteiro - Tassi
Er zijn nog zekerheden in de WTCR, de wereldcup voor toerwagens. Terwijl het lang niet zeker is dat we op 3 april in Marrakech überhaupt nog Volkswagens, Audi's en Alfa Romeo's op de startgrid terugvinden, maakte Honda Racing vandaag reeds het kwartet bekend waarmee andermaal een gooi wil doen naar de titel. Honda mikt op continuïteit en gaat opnieuw in zee met Esteban Guerrieri, Nestor Girolami, Tiago Monteiro en Attila Tassi, het viertal dat vorig seizoen reeds de kleuren van de Japanse constructeur verdedigde. De klantenteams die de vier piloten in 2020 onderdak verlenen zullen later bekendgemaakt worden.
Esteban Guerrieri - Tiago Monteiro - Nestor Girolami
Esteban Guerrieri - Tiago Monteiro - Nestor Girolami
Beide Argentijnen, de Portugees en de Hongaarse youngster vinden we in Marrokko terug achter het stuur van de Honda Civic Type R TCR, met veertien titels en vijfenzestig overwinningen met voorsprong het succesrijkste model in de onderscheiden TCR-series.

Vicekampioen Esteban Guerrieri (34) greep in de seizoenfinale in Sepang op ongelukkige wijze naast de felbegeerde WTCR-kroon na vier keer op de hoogste podiumtrede te zijn geklommen. Diens land- en teamgenoot bij All.Inkl.Com, Nestor Girolami (34), liet drie zeges optekenen maar kende een moeilijke tweede seizoenhelft waardoor hij het kampioenschap als zevende afsloot.

Tiago Monteiro (43) bleef na diens horrorcrash in Barcelona eind 2017 meer dan een jaar inactief. Bij diens come back in april 2019 na een erg moeizame revalidatie, kwam de Portugees in Marrakech meteen tot scoren. Diens KCMG-team kon evenwel niet op de ervaring van het Duitse zusterteam Münnich Motorsport bogen;  hoewel Monteiro in het eigenste Vila Real een eerste en enige zege liet optekenen, vonden we pas in de slotfase van het kampioenschap een echt competitieve Monteiro terug.

Teamgenoot Attila Tassi, in 2018 nog sterk vierde in TCR Europe, bleef met een vierentwintigste plaats onder de verwachtigen. De Hongaarse belofte is er pas twintig en krijgt van diens werkgever gelukkig de nodige tijd om zich verder op dit niveau te ontplooien.

Foto's: Honda Racing/FIA WTCRSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 10 januari 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons