van der Horst

Honderdste editie van autosalon dient zich veelbelovend aan.

De autosalons gaan een moeilijke tijd tegemoet
De autosalons gaan een moeilijke tijd tegemoet
Na twee jaren zonder salon komt er in 2023 terug een editie in de expohallen aan de Heizel, bovendien een speciale want het is de honderdste maal dat het salon wordt georganiseerd. Voorafaan werd er wat gevreesd dat de automobielsector weinig geïnteresseerd zou zijn in het salon, maar die vrees bleek ongegrond. Al 95 percent van Belgische autodealers bevestigden hun aanwezigheid en ook het publiek loopt warm voor het event, de voorverkoop loopt als een trein.
In 2021 hadden we een virtueel salon en dit jaar moest men bij de verdelers zijn voor zogenaamde saloncondities, maar volgend jaar krijgen we terug een “echt” salon. Terwijl vele autosalons te kampen hebben met een terugvallende interesse van autofabrikanten en zo soms zelfs gedwongen worden om te verdwijnen, blijkt de interesse voor het Brussels autosalon groot. Bijna alle in België verdeelde merken tekenen present en ook de grote merken als de Volkswagen groep en Stellantis pakken opnieuw groots uit. Het Brussels autosalon opent zijn deuren op 13 januari en loopt tot 22 januari 2023.

Genty Akylone
Genty Akylone
Ditmaal zal er geen apart dreamcar salon zijn, maar worden de exclusieve wagens verdeeld over de verschillende hallen. Dit brengt met zich mee dat de toeschouwer niet extra moet betalen om die wagens te zien. Ook nieuw is dat het salon voor het eerst de ‘Car of the Year’-verkiezing ontvangt en wordt de wagen van het jaar op het Brussels salon bekend gemaakt.     

Foto's: Niels Vaeck & Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Autosalon op vrijdag 25 november 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons