van der Horst

Hong Kong: Bryan Sellers comfortabel naar de overwinning

Bryan Sellers - Rahal Letterman Lanigan Racing
Bryan Sellers - Rahal Letterman Lanigan Racing
Terwijl alle ogen in Hong Kong gericht waren op de Formule E, kwam ook de Jaguar I-Pace eTrophy in actie en het was Bryan Sellers die zijn eerste overwinning van het seizoen binnenhaalde. Sellers kreeg de leiding cadeau nadat polesitter Caca Bueno een fout maakte en kon zonder problemen verdedigen tegenover ploegmaat Katherine Legge om zo een tweede 1-2 te realiseren voor Rahal Letterman Lanigan. Toch eindigde de race controversieel nadat de Braziliaan Sergio Jimenez, Simon Evans de muur in tikte en zo de derde plaats kreeg.
  • St. Paul
Jaguar I-Pace eTrophy Hong Kong 2019
Jaguar I-Pace eTrophy Hong Kong 2019
Van bij de start kon Caca Bueno de leiding houden voor Bryan Sellers, maar daarachter maakte Katherine Legge en gastrijder Darryl O'Young een mooie beweging richting plaatsen drie en vier. Nog geen tien minuten later maakte Bueno een remfout bij het indraaien van de eerste bocht, waardoor de Braziliaan terugviel naar de zesde plaats. Terwijl Sellers, Legge en Simon Evans de top drie vasthielden, moest O'Young Jimenez en Bueno nog voor laten in de laatste ronden. Alles leek daarna vast te liggen tot Jimenez in de laatste bocht een gewaagd manoeuvre uitvoerde op Evans waardoor hij de muur raakte en zo net achter de Braziliaan eindigde.

In de tussenstand is het Sellers die de leiding overneemt van Legge, die nu 4 punten achter ligt op de Amerikaan. Sergio Jimenez staat nu op een derde plaats met 9 punten achterstand. In de Pro-Am is het de Saoedi-Arabiër Bandar Alesayi die een comfortabele leiding heeft op team- en landgenoot Ahmed Bin-Khanen.

Foto's: Jaguar RacingDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 10 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hong Kong.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons