van der Horst

Hong Kong: Tweede overwinning voor Pascal Wehrlein, Vandoorne tweede

Pascal Wehrlein
Pascal Wehrlein
De vierde ronde van de Formula E Race at Home Challenge vond opnieuw plaats op het stratencircuit van Hong Kong. Na een tumultueuze openingsfase schreef Pascal Wehrlein (Mahindra) een tweede overwinning op zijn naam. De Duitser bleef aan de finish onze landgenoot Stoffel Vandoorne (Mercedes) en een verrassende James Calado (Jaguar) voor. Pechvogel van de dag was kampioenschapsleider Maximilian Günther (BMW), die de vierde manche verliet zonder punten.
Edoardo Mortara
Edoardo Mortara
De kwalificaties waren om duimen en vingers bij af te likken. Net als bij de echte race in 2019 moesten de rijders een snelle ronde afleggen in de regen en de drie protagonisten van het kampioenschap - Wehrlein, Vandoorne en Günther - werden door amper 23 duizendste van een seconde gescheiden van elkaar, tot Edoardo Mortara (Venturi) resoluut de pole pakte. De beginfase van de race zelf verliep allesbehalve vlot. Günther werd aangetikt, hij ramde op zijn beurt Vandoorne en iedereen stond vast in de eerste bocht. Vandoorne kon zijn weg naar voren voortzetten, maar voor Günther was dat het begin van een reeks problemen, waardoor hij uiteindelijk uitgeschakeld werd.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Zowel Wehrlein als Vandoorne stonden voor een inhaalrace, en voltooiden die met succes. Al snel lagen ze tweede en derde, tot Mortara een fout maakte. Daardoor konden beide heren zonder problemen de eerste twee plaatsen claimen. Derde werd een verrassende James Calado. De Brit kon profiteren van het debacle in de eerste bocht om maar liefst tien plaatsen op te schuiven, maar moest toch zijn meerdere erkennen in Wehrlein en Vandoorne.

Met die uitslag pakt Wehrlein in het kampioenschap de leiding over van Günther, met vijf punten voorsprong. Vandoorne volgt op twaalf punten. In de Challenger Series ging de overwinning naar Lucas Müller, goed voor vijf verschillende winnaars in evenveel races.

Foto's: Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 16 mei 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons