van der Horst

Hongarije: vrije trainingen: Tweemaal Lewis Hamilton voorop – crash voor Sergio Perez

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton was op vrijdag tweemaal de snelste bij de vrije trainingen voor de GP van Hongarije. In de snellere tweede sessie ging de Brit de beide Red Bull’s van Daniil Kvyat en Daniel Ricciardo vooraf. De morgensessie werd gekenmerkt door een zware crash van de Force India van Sergio Pérez. De Mexicaan ging hard van de baan en de wagen ging over kop nadat een afgebroken voorwiel onder de wagen terecht kwam. De sortie werd mogelijk veroorzaakt door een breuk in de ophanging en bij Force India nam men geen risico en trok men beide wagens terug uit de vrije trainingen om ze aan een grondige inspectie te onderwerpen.
  • Hamofa Performance
Sergio Pérez - Force India
Sergio Pérez - Force India
De eerste sessie begon al geanimeerd toen Pirelli Lotus verhinderde zijn wagens in te zetten vanwege een onbetaalde bandenfactuur. Alles werd in der minne geregeld en Palmer en Maldonado konden met enige vertraging toch nog de piste opzoeken. Maar het gespreksonderwerp was de crash van Pérez, waarschijnlijk brak er een onderdeel af in de rechter achterophanging waarna de wagen zwaar de vangrail inging alvorens over kop te gaan. Gelukkig bleef de Mexicaan ongedeerd maar Force India besloot om zijn wagens voor de rest van de dag binnen te houden voor verder onderzoek naar de oorzaak van de crash.

Nico Rosberg - Mercedes
Nico Rosberg - Mercedes
Lewis Hamilton domineerde weer de debatten, hij sloot de morgen af met de snelste tijd in 1:25.141 hij was daarmee 109 duizendste seconde sneller dan zijn teamgenoot Nico Rosberg. De derde tijd was voor Kimi Räikkönen maar de Ferrari rijder moest al 6 tienden toegeven aan de Brit. De Fin veroorzaakte ook een onderbreking van de sessie toen de voorvleugel van ziijn Ferrari afbrak bij het nemen van de kerbstones. De top vijf werd volgemaakt door de beide Red Bull’s van Kvyat en Ricciardo. Fabio Leimer mocht het stuur nemen van de Manor waarmee Roberto Merhi normaal uitkomt.

In de namiddag was Hamilton opnieuw de snelste man op de baan hij verbeterde zijn rondetijd en klokte af op 1:23.949. Ditmaal waren de Red Bull’s zijn dichtste achtervolgers en Kvyat was drie tiende seconde trager dan de Mercedes. Ricciardo liet de derde tijd noteren maar moest wel zijn Red Bull met rokende motor aan de kant zetten. De vierde tijd ging naar Rosberg die Räikkönen vooraf ging. Sebastian Vettel realiseerde de zevende tijd na Carlos Sainz.Fernando Alonso slaagde er in om met zijn McLaren de zevende tijd te rijden.

Foto's: Mercedes AMG Petronas &Sahara Force India Formula One Team

   • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons