van der Horst

Hongarije: Lewis Hamilton zonder tegenstand

Lewis Hamilton - Mercedes W11
Lewis Hamilton - Mercedes W11
Lewis Hamilton heeft in Hongarije zijn tweede zege op rij behaald en daarmee neemt de Brit de leiding in het kampioenschap. Niemand kon Hamilton bedreigen, die op het einde van de race nog eens extra de pits opzocht om verse rubbers te laten monteren om alzo in de laatste ronde nog het baanrecord scherper te stellen en zo een extra punt te pakken. Tweede werd Max Verstappen (Red Bull) en dat was geheel onverwacht. De Nederlander ging in de opwarmronde van de baan en beschadigde daarbij zijn wagen linksvoor. De Red Bull crew slaagde er in de bolide alsnog te herstellen voor de start waarna de Nederlander hen bedankte met een mooie race die hem de tweede plaats opleverde. Verstappen werd logischerwijze uitgeroepen tot rijder van de dag.
Bij de start lag de piste er vochtig bij maar de beide Haas rijders besloten na de formatieronde de pits op te zoeken om slicks te laten steken een manoeuvre dat de Haas piloten na de race nog een straf opleverde waarbij zij beiden een plaats verloren in het eindklassement. Hamilton kwam goed weg maar Bottas miste zijn start en veloor enkele plaatsen. Verstappen had dan weer een uitstekende start en schoof direct op van plaats zeven naar plaats drie. Even later ging onze Noorderbuur ook Lance Stroll (Racing Point) voorbij maar Hamilton bijhalen zat er niet in.

Daarachter volgden de beide Ferrari’s, Bottas, Sergio Pérez (Racing point) en Carlos Sainz (Mclaren). De baan droogde al snel op waarop ieder de pits opzocht om van rubbers te wisselen. Daarvan profiteerden de Haas piloten om op te schuiven naar de plaatsen drie (Magnussen) en vijf (Grosjean), maar al snel zouden zeterug  wegzakken in het klassement. Ondertussen rukte Alexander Albon (Red Bull) op en passeerde beide Ferrari’s. Voor Charles Leclerc verliep de race minder voorspoedig, een tweede pitstop wierp hem terug in het klassement en de Monegask zou buiten de punten eindigen.

Podium GP van Hongarije 2020
Podium GP van Hongarije 2020
Vooraan ging Bottas voorbij Stroll waarna de Fin op jacht ging naar Verstappen. Bottas slaagde er maar niet in om voorbij de Red Bull te geraken en hij besloot dan om een extra pitstop in te lasse op 20 ronden van het einde voor verse rubbers. Daarop naderde de Fin snel op Verstappen maar hij kwam net te kort om de tweede plaats nog af te pakken van de Nederlander. Na Stroll, excelent vierde, wist Albon Vettel nog te verschalken voor de vijfde plaats, de Duitser eindigde zelfs op een ronde van de winnaar Pérez finishte als zevende voor Daniel Ricciardo (Renault). Magnussen kwam als negende over de lijn maar hij werd een plaats teruggezet in het klassement na de interventie in de opwarmronde. Zo kwam de negende plaats in handen van Carlos sainz (McLaren).

Foto's: Mercedes-AMG Petronas Motorsport
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op zondag 19 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Hongarije.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons