van der Horst

Hongarije: Mclaren vervangt chassis Vandoorne

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
McLaren heeft het chassis van Stoffel Vandoorne vervangen voor dit weekend. Doch heeft de renstal nog steeds niet het probleem met zijn vorige gevonden. Onze landgenoot onderging hierdoor verschrikkelijke momenten tijdens de weekends in Silverstone en Hockenheim. "We hebben van chassis gewisseld, inderdaad', bevestigde Stoffel tijdens een perspraatje in Hongarije. "Het is geen nagelnieuwe want het is er eentje dat we eerder hebben gebruikt. Maar dat is zeker geen probleem."
Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
"Ik was erop aan het hameren bij het team om het te doen", aldus Vandoorne over de gemaakte chassis wissel. "We hebben uiteraard veel gedaan de laatste paar races door het verwisselen van heel wat onderdelen, en toen kwamen we op een punt waar we bijna alles hebben gedaan wat we konden en (het chassis) was één van het laatste wat ons nog restte. Het is zeker niet gemakkelijk voor het team om dit allemaal te doen, zeker niet wanneer er twee races vlak na elkaar zijn. Maar het is hen toch gelukt!"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
De oorzaak van al de miserie aan Stoffel's kant van de McLaren-garage is tot op heden nog steeds niet ontdekt. Vandoorne zei dat het team nog geen zekerheid kan geven dat het probleem bij het chassis zou liggen. Tijdens de eerste vrije trainingsritten op de Hungaroring zal de renstal enkele tests uitvoeren op beide wagens, dus ook bij die van Fernando Alonso. "Hopelijk kunnen we dit weekend met een propere lei starten, met geen enkel probleem", zei de Rumbekenaar nog. "Het zou me deugd doen als we eindelijk eens terug van een normaal weekend kunnen genieten."

De eerste vrije training voor de GP van Hongarije start straks om 11u00.

Foto's: Racing International Photography



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons