van der Horst

Hongarije: Negentigste pole voor Hamilton

Lewis Hamilton & Valtteri Bottas
Lewis Hamilton & Valtteri Bottas
Er stond in Hongarije weer geen maat op de Mercedes rijders, Lewis Hamilton behaalde er ogenschijnlijk zonder moeite de negentigste pole van zijn carrière. Valtteri Bottas start zondag naast zijn teamgenoot vanaf de eerste startrij. Op de tweede startlijn vinden we de twee “roze Mercedessen” van Lance Stroll en Sergio Pérez terug.
Lewis Hamilton pakte de pole met een ronde in 1:13.447, Bottas volgde op 0.107 seconde. De beide Racing Point bolides legden beslag op de tweede startlijn, daarachter vinden we de beide Ferrari’s terug met ditmaal Sebastian Vettel voor Charles Leclerc. Niettegenstaande er hard gewerkt werd aan de afstelling van de Red Bull RB16 van Max Verstappen, was de Nederlander nog steeds niet tevreden over zijn bolide en moest hij zich tevreden stellen met de zevende tijd. Lando Norris en Carlos Sainz zetten de McLaren’s respectievelijk op de achtste en negende startplaats. Pierre Gasly (Alpha Tauri) sloot de top tien af.

Antonio Giovinazzi - Alfa Romeo
Antonio Giovinazzi - Alfa Romeo
Daniel Ricciardo (Renault) miste net de Q3 en start zondag als elfde en krijgt een uitstekende George Russell (Williams) naast zich. Alex Albon (Red Bull) bleef steken op een teleurstellende dertiende tijd. Esteban Ocon (Renault) en Nicholas Latifi maakten de top vijftien vol. Alfa Romeo stelde teleur en ziet zijn twee rijders helemaal achteraan starten.

Foto's: Mercedes-AMG Petronas Motorsport & Alfa Romeo Racing ORLEN
 



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons