van der Horst

Hongarije: Vandoorne: "Dit doet pijn."

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Nul punten en een opgave voor Stoffel Vandoorne op de Hungaroring afgelopen zondag. Niet het resultaat waar onze landgenoot op hoopte. Hier zat meer in voor Stoffel, die een ijzersterke wedstrijd reed en gelijke tred hield met zijn meer ervaren teamgenoot Fernando Alonso. Rondenlang reed de West-Vlaming in het spoor van de tweevoudige wereldkampioen en reed merendeel van de wedstrijd in de punten. Maar met een twintigtal ronden te gaan hield de versnellingsbak van zijn MCL33 het voor bekeken. "Dit doet pijn", zuchtte Vandoorne achteraf. "Dit is een frustrerende manier om het weekend af te sluiten."
  • Powercars
Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
"We hadden een heel goede start en rukten op tot in de punten. Onze bandenmanagement was heel goed toen het nodig was en daardoor konden we langer buiten blijven en veel wagens achter ons laten", aldus de Rumbekenaar. "De strategie van het team was geweldig. We zaten eigenlijk in een heel comfortabele positie met beide wagens. Het enige wat ons restte was de wagen naar de finish rijden. Jammer genoeg kreeg ik dan een probleem met de versnellingsbak. Het is heel jammer om het eerste deel van het seizoen op deze manier af te sluiten." Op dat moment reed Vandoorne op een negende plaats, met twee WK-punten in zicht. 

Stoffel Vandoorne - Mcarlen
Stoffel Vandoorne - Mcarlen
Het was een hele verbetering vergeleken met de races in Silverstone en Hockenheim, dus de chassis-wissel heeft duidelijk zijn werk gedaan. "Dit weekend was een goed teken dat alles weer normaal is", ging Vandoorne verder. "Op persoonlijk vlak kan ik tevreden zijn. We hebben laten zien dat het tempo er weer is. Alleen is het jammer dat we dat niet hebben kunnen bekronen met punten, maar het blijft een mechanische sport. Ik kijk er nu wel naar uit om wat rust te hebben om wat te kunnen ontspannen en het hoofd leeg te maken. De volgende race is mijn thuiswedstrijd in Spa, dus daar kijk ik wel naar uit." Ook wij kijken er alvast naar uit.

Foto's: Racing International Photography



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons