van der Horst

Hongaroring: Félix Da Costa wint voor Magnussen en Vandoorne

Antonio Félix da Costa - Arden Caterham
Antonio Félix da Costa - Arden Caterham
Kevin Magnussen is voor de tweede maal dit weekend voor Stoffel Vandoorne geëindigd op de Hungaroring. Beide rivalen streden in het begin van de race voor de koppositiemaar dankzij een tactisch goed geplande pitstop ging Antonio Félix da Costa uiteindelijk met de overwinning lopen voor Magnussen en Vandoorne. De Deen heeft nu 36 punten voorsprong in het kampioenschap op onze landgenoot.
Vandoorne ging bij de start voorbij Félix da Costa en nestelde zich in het slipstream van de Magnussen, die de leiding nam. Beide piloten liepen langzaam weg van de rest van het veld maar Vandoorne moest ook Magnussen langzaam laten gaan. Op dat moment ging Will Stevens hard van de baan en zijn wagen blokkeerde de piste, een safety car procedure was het gevolg en gans het veld kwam weer samen.  Vandoorne was de eerste van de kopgroep die binnenkwam voor de verplichte pitstop, hij werd niet veel later gevolgd door Magnussen. De Deen kwam net voor de Belg weer de baan op maar ondertussen bleef Félix da Costa buiten en reed enkele snelle ronden. Wanneer de Portugees ook nog een supersnelle pitstop aflegde kwam hij nipt voor beide titelfavorieten op de baan.

De drie leiders hielden elkaar strak in het oog om te kunnen profiteren van de minste fout van één van hen, maar iedereen hield het hoofd koel en de posities veranderden niet meer tot bij de finish. Op zeven seconden achterstand kwam Melker als vierde over de streep met de winnaar van gisteren, Nico Müller in zijn kielzog.

Uitslag race 2:

01. Antonio Félix da Costa (Arden Caterham)
02. Kevin Magnussen (Dams)
03. Stoffel Vandoorne (Fortec Motorsport)
04. Nigel Melker (Tech 1 Racing)
05. Nico Müller (Draco Racing)
06. Andre Negrao (Draco Racing)
07. Marlon Stockinger (Lotus)
08. Carlos Huertas (Carlin)
09. Marco Sorensen (Lotus)
10. Oliver Webb (Fortec Motorsport)

Foto: WSR
Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op zondag 15 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons