van der Horst

Hongaroring: Esteban Ocon maakt FR 3.5 debuut

Esteban Ocon
Esteban Ocon
Volgend weekend zakt de World Series by Renault af naar de Hungaroring nabij Boedapest. Op de inschrijvingslijst voor de twee Formule Renault 3.5 races vinden we enkele nieuwe namen terug, de meest opvallende is die van Esteban Ocon, de huidige leider in het Europese FIA Formule 3 kampioenschap waar de Fransman Max Verstappen vooraf gaat. De 18 jarige Ocon zal uitkomen voor Comtec Racing naast de Brit Cameron Twynham, die het team vervoegde bij de vorige manche op de Nürburgring.
  • Dreamdrive
Ook bij de volgende manche op het circuit van Paul Ricard zal de Fransman uitkomen voor Comtec Racing. Ocon had vorig jaar al eens de gelegenheid om met een Formule Renault 3.5 te rijden tijdens een testdag op het circuit van Motorland Aragon.

Nicholas Latifi
Nicholas Latifi
Nog een debutant is de Canadees Nicholas Latifi die tot een overeenkomst gekomen is met Tech 1 Racing dat tot de vorige manche aantrad met slecht één rijder de Deen Marco Sørensen. Latifi, die eveneens de overstap maakt van het FIA Formule 3 kampioenschap, zal eveneens de volgende manche op het circuit van Paul Ricard rijden maar moet net als Ocon forfait geven voor de finale in Jerez omdat deze samenvalt met de finale races van het Europese Formule 3 kampioenschap.

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op maandag 8 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons