van der Horst

Hopeful 5H Zolder: Garage 69 naar winst na een boeiende wedstrijd

Garage 69 - Lamborghini Huracan GT3
Garage 69 - Lamborghini Huracan GT3
In de Hopeful 5H Zolder, een liefdadigheidsrace ten voordele van DACF Belgium, ging de overwinning naar de Lamborghini van Garage 69. James Egan en Jaimy Riemsdijk lagen constant in gevecht met een drietal wagens, maar kwamen tenslotte er als de betere uit met de winst tot gevolg. Team Beta Braab met Bram Hendrix, Bram Bellemans en Maxime Roobroeck eindigde als tweede, terwijl de Audi van PSR by RPM van Lucas Romano, Guus Franken en Dirk Bouts als derde over de meet ging.
  • Heinz Performance
Start 2022 Hopeful 5 Hours of Zolder
Start 2022 Hopeful 5 Hours of Zolder
Bij de start was het Romano die het voortouw nam, maar uiteindelijk werd het voor het grootste deel van de race een vierstrijd, waarbij er verschillende strategieën aan te pas kwamen wat leidde tot verschillende leiders. Maar vanaf het voorlaatste uur werd het duidelijk dat Egan en Riemsdijk een hogere snelheid hadden om alzo naar de overwinning te rijden. De strijd om de tweede plaats werd nog spannend, want op tien minuten van het einde lagen PSR by RPM, Veloce Racing en Team Beta Braab ineens dicht bij elkaar.

Veloce Racing was de eerste afvaller wegens te weinig benzine, maar ook PSR by RPM moest bij aanvang van de laatste ronde de pits opzoeken, waardoor Team Beta Braab de tweede plaats consolideerde, voor de Audi van Romano, Franken en Bouts. Wel een eervolle vermelding voor Veloce Racing, gezien Jarne Biesmans de volle vijf uur op zijn ééntje afwerkte en toch nog als vierde eindigde.

Eagle Speed Academy - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Eagle Speed Academy - Porsche 911 GT3 Cup type 992
In de Cup klasse werd het vooral een duel tussen ART Simracing en Eagle Speed Academy. Christof Raes en Steve Claeys hadden enorm veel moeite met Filip Verbert en Kris Louwers, die ze toch een aantal uren voor zich moesten dulden. Totdat ART Simracing een drive through penalty kreeg, waardoor Eagle Speed Academy de leiding terug kreeg en deze niet meer af stond. Verbert en Louwers moesten tevreden zijn met een tweede plaats, terwijl NGT Eracing met Benjamin Paepe en Gregory Vranckx derde werden.

Start 2022 Hopeful 5 Hours of Zolder GT4
Start 2022 Hopeful 5 Hours of Zolder GT4
Bij de GT4's kwamen Traxxis by JWS Classic Cars met hun Aston Martin met wat extra voorbereiding wegens deelname aan de Virtual 24 Hours of Zolder en Jiri Crispeyn en Robbe Janssens maakten dan ook een zeer sterke indruk. Van start tot finish reed het duo vooraan, met als gevolg een dominante overwinning. Tweede eindigenden PJ Claessen en Christophe Herbigneaux in de Team Eleven #23 Aston Martin, terwijl de TipTop by NGT eSports GT4 Porsche van Io Refuge en Stefan Calbrecht derde werd.

Start 2022 Hopeful 5 Hours of Zolder TCR
Start 2022 Hopeful 5 Hours of Zolder TCR
Tot slot kwamen de TCR's ook in actie en ook daar werd de wedstrijd gedomineerd door één wagen.Rob Sutherland en Josh Wiggins reden weg met de RD Motorsport Hyundai en bleven met meer dan een minuut voor op de BeSim-racing #G Hyundai van Jelle Verstraeten, Stefan Le Guen en Alex Baeyens, terwijl met Mando-Motorsport van Joerg Hampel en Christopher Wolf de Hyundai's een compleet podium kreeg.

Hoewel de race nu verreden is, kan u nog altijd hier doneren tot 23 november 23:59 uur. En misschien maakt u kans op de hoofdprijs, namelijk een passagiersrit met een VW Fun Cup van Eagle Speed Academy. Bij het schrijven van dit artikel heeft de race al 543 Euro opgeleverd en heeft de hoogste donateur 155 Euro geschonken aan DACF Belgium.

Foto's: Garage 69 - BeSim-Racing - Eagle Speed AcademyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op zondag 20 november 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons