van der Horst

Horneland Rally 2018 – Vanderspinnen-Vanoverschelde op zoek naar revanche

Vanderspinnen - Vanoverschelde - Volvo 142
Vanderspinnen - Vanoverschelde - Volvo 142
De Horneland Rally toonde zich andermaal van z’n populaire kant. Op amper 3 weken waren alle 80 beschikbare plaatsen de deur uit. Vrijdag 9 maart om 13.00 uur rolde de eerste deelnemer aan de 21e Horneland Rally over het startpodium op Grote Markt in Sint Truiden. 22 uur later zullen de winnaars, moe maar voldaan, in het Nederlandse Weert onder de finishboog doorrijden.
  • LTF
Rally rijden Pur Sang
Hornerally
Hornerally
De Horneland Rally is rally rijden Pur Sang. Geen geneuzel maar snel lezen op een Michelinkaart en doorrijden. Het grootste gedeelte van de rally speelt zich af in het donker. Rijden op kleine, donkere landweggetjes in de Belgische Ardennen en Noord-Frankrijk geeft net die extra dimensie waar echte rally rijders naar op zoek zijn. Het uithoudingsvermogen van zowel de equipe als de auto wordt danig op de proef gesteld. Zoals wij al jaren zeggen: De Horneland Rally, niet voor watjes.

Kanshebbers
Het deelnemersveld oogt vooral Nederlands, maar het selecte favorietenkransje is ook Belgisch getint. Kurt Vanderspinnen en Bjorn Vanoverschelde, zaten vorig jaar in winnende positie totdat de motor van het Volvo 142 het begaf en zijn dus belust op revanche. Terwijl Luc Hendrickx andermaal de kaarten leest in de Porsche 911 nr 5 van Cor Meulen. De “Hollanders” zijn echter vastberaden om de overwinning in eigen rangen te houden en rekenen daarvoor op de winnaar van vorig jaar Peter Stox (Nr 1 Porsche 911) of de winnaars van de voorbije Wintertrail Marathon Lambrechts-Zijl (Nr 29 Ford Escort)

Hornerally
Hornerally
Aangezien de Horneland Rally een zogenaamde geheime rally is werden pas op het allerlaatste moment bekend waar de deelnemers te zien zijn. En dit via de homepage www.hornelandrally.nl en via Facebook www.facebook.com/hornelandrally. Hier zullen ook regelmatig updates geplaatst gaan worden gedurende de hele Horneland Rally zodat u de verrichtingen van alle equipes goed kunt volgen.

Het best vertegenwoordigde merk in de Horneland Rally is Porsche, 15 in totaal staan er aan de start. Daarna volgen BMW, Ford en Opel met ieder 7 stuks. De oudste auto is uit 1953, de jongste uit 1985.µ

Stephan Lesuisse
 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Historic Rally op zaterdag 10 maart 2018.
  • AG Metals

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons