van der Horst

HSM Racing & Events begint het seizoen 2022 komend weekend in Zandvoort

HSM Racing & Events - VW Fun Cup Evo3
HSM Racing & Events - VW Fun Cup Evo3
De motoren van de racekevers van Kronos Events brullen over enkele dagen weer op het circuit van Zandvoort, waar in het kader van de Benelux Open Races de tweede race van de VW Fun Cup powered by Hankook wordt afgewerkt. Voor HSM Racing & Events betekent de race in Nederland echter het startschot van de nieuwe campagne.
Dankzij het team van Alain Henrard, dat sinds zijn debuut vorig jaar technische assistentie krijgt van Technifutur-Campus Francorchamps, begint de VW Fun Cup Evo3 #422 aan een tweede carrière. De bolide, die in een vorig leven werd ingezet door Michaël Mazuin Sport, werd uitgerust in de kleuren van HSM Racing & Events en zal komend weekend voor het eerst in competitie te zien zijn tijdens de tweede manche van de VW Fun Cup powered by Hankook.
 
“Vorig jaar werkten we twee wedstrijden af met de #368 Biplace, maar vanuit de rijders kwam er een duidelijke vraag om te kunnen racen met een eenzitter”, klinkt het bij teambaas en rijder Alain Henrard, die afkomstig is uit de BGDC en de Autocross. “Daarom kochten we afgelopen winter de #422 aan, een auto die in Zandvoort wordt ingeschreven voor mezelf, Gilles Vanderweyen en normaal ook Vincent Deroanne. We hebben alle drie ervaring aan het stuur van een Biplace en willen ons nu meten met de andere teams!”
 
HSM Racing & Events - VW Fun Cup Evo3
HSM Racing & Events - VW Fun Cup Evo3
De nieuwe aanwinst komt later dit jaar nog tweemaal in actie, telkens op het mooiste circuit ter wereld, eerst in het kader van het Franco Fun Festival (14-15 mei) en later uiteraard tijdens de Hankook 25 Hours VW Fun Cup (8-9-10 juli). Alain Henrard blijft aan boord van de #422, maar krijgt al zeker versterking van Mathieu De Smet en Immanuel Vinke. De 27-jarige Duitser heeft verschillende internationale GT-wedstrijden op zijn palmares staan en nam al meermaals deel aan de 24 Uur van Spa met een GT3 en de 24 Uur van de Nürburgring met een GT4.
 
“Immanuel maakte vorig jaar al deel uit van het team en wou dit jaar absoluut terugkomen”, gaat Alain door. “Hij is verliefd geworden op de VW Fun Cup, zonder ABS, tractiecontrole of andere hulpmiddelen. Voor hem is dat écht racen. Mathieu is dan weer een nieuwkomer in de discipline, maar heeft al een trackday met ons achter de rug en heeft daarnaast al ervaring in diverse andere wagens en kampioenschappen.”
 
Daarbij blijft het echter niet voor HSM Racing & Events. Het team heeft ook plannen voor de Biplace #368, in het kader van een bijzonder boeiend en opvallend project in het kader van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup. Daarover later meer!

VW Fun Cup pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op donderdag 21 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Benelux Open Races.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons