van der Horst

HTP Mercedes pakt pole voor Gulf 12 Hours

HTP Motorsport - Mercedes-AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes-AMG GT3
Dominik Baumann, Maximilian Götz en Al Zubair Al Faisal voeren morgen met hun Mercedes-AMG GT3 van HTP Motorsport het peloton aan bij de start van de negende editie van de Gulf 12 Hours. Het Duitse team kwam pas in de absolute slotfase van de kwalificatiesessie boven water. Dries Vanthoor neemt de derde startplaats in met zijn Audi R8 LMS GT3 van Attempto Racing, terwijl Glenn van Parijs (MRS GT Racing) zijn categorie domineerde met de Porsche 911 GT3 Cup.
  • Heinz Performance

Q1: Bachler (Porsche 911 GT3-R - GPX Racing) zwaait de plak

GPX Racing - Porsche 911 GT3 R
GPX Racing - Porsche 911 GT3 R
Er was helemaal niets te beginnen aan Porsche-rijder Klaus Bachler (GPX Racing) in het eerste segment van de kwalificatiesessie. Veel andere professionele rijders kwamen pas later in actie, maar het verschil van één seconde met de Mercedes van Dominik Baumann (HTP Motorsport) sprak boekdelen. Alle andere rijders lieten al meer dan twee seconden liggen op het circuit van Abu Dhabi. De Audi van Rinat Salikhov - teamgenoot van Dries Vanthoor (Attempto Racing) - werd zevende, terwijl een van de ploeggenoten van Glenn Van Parijs (MRS Racing) acht tiende van een seconde tekortkwam op de Porsche van GDL Racing.

Q2: Audi rukt op

Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3
Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3
Attempto Racing had met Christopher Mies en Nick Foster aan boord van beide Audi R8 LMS GT3 weinig moeite om de kopposities van de tweede kwalificatiesessie in te palmen. Enkel de verrassende Michelle Gatting kwam nog erg dicht in haar Ferrari 488 GT3 van Iron Lynx. De Porsche van Nico Pronk (de teamgenoot van Klaus Bachler) viel helemaal weg uit de voorposten, aangezien de Nederlander niet in de top 20 voorkwam. De Porsche van Glenn van Parijs nam in Q2 definitief afstand van de concurrentie.

Q3: Mercedes uit het niets

MRS GT Racing - Porsche 911 GT3 Cup
MRS GT Racing - Porsche 911 GT3 Cup
In het beslissende gedeelte van de kwalificatiesessie voor de Gulf 12 Hours 2019 was onze landgenoot Dries Vanthoor net iets minder snel dan Lamborghini-rijder Patrick Kujala (Barwell Motorsport). Beide rijders kwamen in de eindafrekening echter een fractie van een seconde tekort op Maximilian Götz, die zelf de derde tijd realiseerde maar zich daardoor polesitter van de editie 2019 mag noemen. Glenn van Parijs was meer dan vier seconden sneller dan eender wie in de GT Cup 2-klasse en start vanzelfsprekend op pole positie, net als twee jaar geleden vanop de 22ste positie algemeen.

--- Gecombineerde uitslag Qualifying - Gulf 12 Hours 2019 ---

--- Uitslag Qualifying 1 - Gulf 12 Hours 2019 ---
--- Uitslag Qualifying 2 - Gulf 12 Hours 2019 ---
--- Uitslag Qualifying 3 - Gulf 12 Hours 2019 ---

Foto's: Martijn Wouters - Sofie DerisonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Internationaal op vrijdag 13 december 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons