van der Horst

HTP Motorsport verruilt Mercedes voor Bentley

M-Sport Bentley Continental GT3 #7
M-Sport Bentley Continental GT3 #7
Na heel wat succesvolle jaren met de Mercedes SLS AMG GT3 maakt HTP Motorsport in 2015 de overstap naar de Bentley Continental GT3. De Duitse equipe behaalde de voorbije jaren vele titels en is inmiddels uitgegroeid tot een van de referenties in de GT-racerij. Eerder verklaarde technisch directeur Renaud Dufour al tegenover Autosport.be dat men meer fabrieksondersteuning zocht en aangezien het klantenbeleid van Mercedes AMG dat niet toelaat hoeft het niet te verbazen dat men niet wacht op de komst van de nieuwe AMG GT in 2016.
Zolder: De vrije trainingen in beeld gebracht
HTP Motorsport keert ook volgend seizoen met meerdere wagens terug naar de Blancpain GT Series (Endurance en Sprint), waar het de rijderstitel van Maxi Götz (Sprint) en de titel van vice kampioen bij de teams te verdedigen heeft. Ook de ADAC GT Masters staan weer op het drukke programma, geen evidente opdracht aangezien maar liefst vijf van de acht weekends van het Duitse GT3-kampioenschap samenvallen met de Blancpain GT Series in 2015.

In totaal zal het Duitse team over vijf Bentley Continental GT3's beschikken. Ook voor de constructeur uit Crewe is dit uiteraard goed nieuws. Vooralsnog loopt het in Europa niet bepaald storm voor de imposante en dure GT3 en met HTP slaat men een klepper van formaat aan de haak. Het team gaat voortaan dan ook als Bentley Team HTP door het leven  

Foto: Vincent Wouters & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op maandag 1 december 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons