van der Horst

Hundred Series by BGDC: De kampioenen zijn gekend

Belgian Gentlemen Drivers Club
Belgian Gentlemen Drivers Club
Nadat ze hun kalender 2020 al eerder bekend maakten zijn de organisatoren en promotoren van de Hundred Series by BGDC klaar om het seizoen 2019 definitief af te sluiten. Ze zullen dat doen tijdens de BGDC Awards op zaterdag 14 december om 19u00 in de ‘The Gate’, in het Axisparc van Mont-Saint-Guibert. Het is de gelegenheid om nog eens terug te blikken op een competitie waarvan de eindstrijd plaats vond op de circuits van Zolder en Spa-Francorchamps, en om de rijders en teams in de bloemetjes te zetten.
In Mont-Saint-Guibert zien we op de erebühne van de Division 1, de jonge wolven Guy Katsers en Philippe Ménage, die het schone weer maakten in hun al eeuwig jonge Vauxhall/Opel Astra Coupé #777, en zijn wonnen de titel voor… Angélique Charlier, eens te meer ‘Wonder Woman’ van de discipline, en haar teamgenoot Pierre Zahnen (Renault Clio #28), maar ook Olivier Debroux (Renault Clio #37) die we vaak op het podium zagen met een beker meer of minder. Het trio is ook het toptrio in de Klasse B (2 liter), terwijl Jef Van Mechelen en Bart Ooms, die heel het seizoen reden in de Klasse A met hun Honda Civic 1600cc #48, het pleit wonnen in die Klasse A, terwijl in Klasse D (2,5 liter) de titel ging naar Aaron Duville en Stijn Devleeschouwer (BMW 325i E90 #90).
 
De strijd was ook hevig in de Division 2 dit seizoen, met heel wat nieuwe wagens die het de gevestigde waarden moeilijk maakten. Na een mooie seizoenaanhef wonnen Eric Dewaelheyns en Giovanni Scamardi als ‘Lord of the Rings’ met de Audi RS 3 LMS voor Manfred Verbeke en Denis Smets, met de Seat Leon Cup #444. De misschien wel regelmatigste équipe van de Hundred Series, Charles Deknudt en Benoît Altruy pakten in de Peugeot 308 Racing Cup #308 brons. Dezelfde namen zien we in de Klasse F.
 
Gunther Van den Hove en Wim Bradt werden de logische winnaars in de Klasse E en het duo deed dat met de BMW 120d #120… voor Sigrid Maes, een andere dame van de BGDC, met haar secondanten Peter Ruttens en Hans Deketele (BMW 120d #101) die tweede werden voor Jurgen Vermeulen en Kris Van Bael (BMW 130d #100).
 
Raphaël van der Straten en Hary Putz zegevierden vaak algemeen en wonnen zo met de MARC Focus V8 #57 van de VDS Racing Adventures de Division 3 voor Patrick Asnong en Olivier Grevesse (Renault Mégane Trophy #10), die de titel in Klasse S- pakten, maar ook voor Thierry en Alex de Latre du Bosqueau, die met hun MARC Focus V8 VDS Racing Adventures #58 een mooi einde van het seizoen reden. Alex de Latre du Bosqueau is misschien wel de revelatie van het seizoen… Jan Ooms en Glenn Paenen (BMW M3 E90 #14), die het opvallend goed deden voor de 25 Heures VW Fun Cup wonnen dan weer de titel in de Klasse G-.
 
Rest er ons de Division 4, waar Gunther Van den Hove en Wim Bradt nog een lijn toevoegden aan hun palmares in de Hundred Series by BGDC, want de tweede helft van het seizoen reden zij er met de BMW M235i Racing Cup #235, en zo haalden ze het voor Gaël Frère en ‘Rookie’ Rolph Lietart (Porsche Cayman GT #72), die ook in de loop van het seizoen aankwamen in de Klasse G+, en Nicolas en Olivier Hermans, die met hun Ford Mustang #9 hun seizoeneinde op de Sacrementsheuvel in Zolder met veel rook eindigden.  
 
De kampioenen worden dus gehuldigd in Mont-Saint-Guibert over goed twee weken… en en daar zal nog heel veel schoon volk van de Hundred Series by BGDC aanwezig zijn. Het is ook uitkijken naar de special awards!
 
Hundred Series by BGDC / Kalender 2020:
21/03: Terlaemen 200 / Circuit Zolder
22-23/05: Magny-Cours 200 / Circuit Nevers Magny-Cours (F)
13-14/06: Assen 200 / TT Circuit Assen (NL)
10-11/07: Spa 200 / Circuit Spa-Francorchamps
10/10: Zolder 200 / Circuit Zolder
24/10: Franco 200 / Circuit Spa-Francorchamps

Hundred Series by BGDC
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op maandag 2 december 2019.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons