van der Horst

Hungaroring: Magnussen start weekend goed – Vandoorne moet voorlopig afhaken

Stoffel Vandoorne - Fortec Motorsport
Stoffel Vandoorne - Fortec Motorsport
Het duel tussen Kevin Magnussen en Stoffel Vandoorne kent dit weekend zijn vervolg op de Hungaroring. Vandaag stonden twee vrije trainingen op de agenda en de Deen startte het weekend alvast goed en was tweemaal vooraan terug te vinden. Vandoorne geraakte moeilijker op snelheid en kwam niet verder dan een vijftiende en negende tijd.
  • St. Paul
Het was Denemarken boven in de eerste vrije sessie, Marco Sörensen (Lotus), nog dominant tijdens de vorige manche in Oostenrijk, zette opnieuw de snelste tijd neer in 1:29.574 en bleef daarmee zijn landgenoot Kevin Magnussen (DAMS) voor. Carlos Sainz Jr. (Zeta Corse) maakte een opgemerkte terugkeer in de serie door de derde tijd te klokken voor Nico Müller (Draco)en Will Stevens (P1 by Strakka Racing). Stoffel Vandoorne kwam niet in het verhaal voor en reed slechts de vijftiende tijd op 1.588 seconde van de tijd van Sörensen.

Kevin Magnussen - Dams
Kevin Magnussen - Dams
Er was weinig beterschap te merken voor Vandoorne in de tweede sessie, de Belg stond na de kwalificatie op een negende tijd, nu op 0.690 seconde van de referentietijd door Carlos Sainz Jr. neergezet in 1:29.135. De beide Zeta Corse rijders deden het zeer goed in deze tweede sessie want naast de snelste tijd voor Sainz reed William Büller zich naar de derde tijd. Tussen beide Zeta rijders vonden wij de Rus en toekomstig Sauber piloot Sergey Sirotkin (ISR) terug. De vierde tijd ging ditmaal naar Marco Sörensen die opnieuw zijn landgenoot Magnussen net voor bleef.

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op vrijdag 13 september 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons