van der Horst

Hungaroring: Tweede seizoenszege voor oppermachtige Nico Muller - Vandoorne vierde

Nico Müller - Draco Racing
Nico Müller - Draco Racing
Nico Müller heeft vrij makkelijk de verregende eerste race in Hongarije gewonnen; de Zwitser ging onmiddellijk na de start voorbij zijn teamgenoot Negrao en werd niet meer bedreigd. Aan Vandoorne lijkt de titel stilaan te ontglippen, de Belg kon nog mooi opklimmen van de elfde startplaats naar de vierde plaats maar Magnussen deed nog beter. Slechts als zestiende gekwalificeerd reed de Deen in de regen een foutloze inhaalrace en eindigde op de tweede plaats en vergroot alzo zijn voorsprong in het kampioenschap tot 33 punten op Vandoorne.
Bij de aanvang van de race viel de regen nog met bakken uit de hemel en er werd dan ook achter de safetycar gestart. Carlos Sainz Jr. en Carlos Huertas kregen hun wagen niet aan de praat en moesten achteraan aansluiten. Felix Da Costa zag al zijn kansen op de titel definitief wegvloeien nadat hij al vroeg moest opgeven na een aanrijding met Aleshin. Toen de safetycar de race vrij gaf ging Müller voorbij Negrao en reed vervolgens weg van de concurrentie. De Zwitser werd nooit bedreigd en won na Monaco zijn tweede race van het jaar.

Kevin Magnussen - Dams
Kevin Magnussen - Dams
Ondertussen was Magnussen aan een opmerkelijke remonte begonnen en één voor één moesten de concurrenten wijken voor de Deen, ook Vandoorne. De Belg had moeite om zijn wagen op de baan te houden  en kon weinig weerstand bieden aan de Deen, toch won ook Vandoorne nog enkel plaatsen nadat enkele rijders voor hem in de fout gingen en hij een steeds verder terugvallende Negrao kon passeren. Magnussen klom op tot de tweede plaats en reed weg van Sirotkin maar de voorsprong van Müller was te groot om nog voor de overwinning te gaan. Vandoorne had alle moeite om zijn vierde plaats te behouden, achter Aleshin ontspon zich nog een hevige strijd om de zesde plaats tussen Nigel Melker en Carlos Sainz Jr. De Nederlander had voordien Magnussen en Vandoorne moeten voorbij laten en kwam onder druk te staan van Sainz Jr. die opgeklommen was van de laatste positie. Ondanks al zijn pogingen kon Sainz,ongetwijfeld de man van de race, de Nederlander niet verschalken.  De moeilijke weersomstandigheden zorgden voor heel wat slippers en verscheidene rijders gingen rond of belandden naast de baan.

Uitslag race 1:

01. Nico Müller (Draco Racing) 22 ronden
02. Kevin Magnussen (Dams) +26.200
03. Sergey Sirotkin (ISR) +30.078
04. Stoffel Vandoorne (Fortec Motorsport) +31.265
05. Mikhail Aleshin (Tech 1) +34.482
06. Nigel Melker (Tech 1) +37.447
07. Carlos Sainz Jr. (Zeta Corse) +38.828
08. Will Stevens (P1 by Strakka) +50.125
09. Arthur Pic (AVF) +51.440
10. Matias Laine (P1 by Strakka) +58.962

Foto's: Niels Vaeck & RenaultDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op zaterdag 14 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons