van der Horst

Hongarije: eerste pole voor Nasr – Vandoorne vijfde

Felipe Nasr - GP2
Felipe Nasr - GP2
De kwalificatie voor de eerste GP2-wedstrijd morgen op de Hungaroring begon meteen met een knaller. Tom Dillmann (Caterham Racing) wou uit zijn pitbox vertrekken en knalde daarbij op Sergio Canamas (Trident). Geen grote brokken evenwel en beide rijders konden verder rijden. Nadat iedereen een eerste snelle rondje had afgewerkt was het onze landgenoot Stoffel Vandoorne (ART Grand Prix) die voorlopig op pole stond, gevolgd op drie duizendsten van een seconde door de beide rijders van DAMS, Stéphane Richelmi en Jolyon Palmer, de leider in de tussenstand.
  • Qvick Motors
Veel rijders zagen naderhand hun tweede run verknald door een gele vlag-situatie, uitgelokt door een technisch probleem op Richelmi's wagen. Dat gold echter niet voor Palmer en beide Campos-rijders  Arthur Pic en Kimiya Sato die onder de tijd van Vandoorne doken. Met nog tien minuten te gaan begonnen de rijders vervolgens aan hun laatste poging. Nadat Dillmann tijdelijk van de snelste tijd kon genieten was het uiteindelijk Felipe Nasr (Carlin) die zich de snelste toonde. De Braziliaan pakt zo zijn allereerste pole in GP2 Series.

Achter Nasr vinden we Dillmann en Pic. Sato zette een knappe vierde chrono op de tabellen. Johnny Cecotto Jr. (Trident) reed zch naar een vijfde tijd maar wordt morgen drie plaatsen naar achteren geplaatst wegens een incident met Palmer tijdens de vrije trainingen. De eerste man die daarvan profiteert is Vandoorne die morgen als vijfde uit de startblokken schiet terwijl Palmer zodoende als 6de vertrekt. De Australiër Mitch Evans (Russian Time),  in Hockenheim nog  indrukwekkend van vijftien  naar de zege, start nu 11de.

Foto: GP2series.com  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons