van der Horst

Hungaroring: Nabeschouwing SRT Corvette team

Het Brusselse SRT Corvette team en het rijdersduo Maxime Soulet - Isaac Tutumlu lieten de pech van de races in Jerez de la Frontera twee weken geleden achter zich. Het team reed vooraan mee in de eerste race van de International GT Open op de Hongaarse omloop nabij de hoofdstad Boedapest en finishte knap tweede in de tweede race op zondag. Maxime Soulet blijft vierde in het kampioenschap, maar verkleint zijn achterstand op de derde in de tussenstand van het kampioenschap van Jesus Pareja.
  • Prospeed Competition
Na het bijzonder moeilijke weekend in Spanje, stoomde SRT Corvette de Corvette C6.R GTE weer klaar voor de vierde manche van het internationale GT-kampioenschap. SRT trok daarvoor naar de Donau, meer bepaald naar de Hungaroring, één van de vele F1-omlopen op de kalender van het kampioenschap.

Patrick Selleslagh: „We moesten terugvechten en hebben dat meteen ook gedaan. Deze zeer bochtige baan is misschien niet ideaal voor onze Corvette, wat zich wat vertaalde in onze startposities, want Isaac (Tutumlu) stond vijfde, Maxime Soulet voor de eerste en de tweede race. Onze opdracht was hier echter duidelijk, zonder al te veel risico’s nemen, weer vooraan onze plek innemen. In de chronoritten was dat alvast het geval.”    

Tijdens de wedstrijd op zaterdag leek al een mooie prestatie in de maakt, tot een aanrijding op het einde van de race een einde aan de podiumhoop maakte.

Maxime Soulet: „We scoorden nog drie punten, een magere troost na een mooie race, zeker na het vorige weekend. Anderzijds wisten we dat we weer bij de mensen waren en de motivatie voor de race op zondag werd er alleen nog groter mee.”   

Die race op zondag werd inderdaad een revanche. De mannen in de Amerikaanse V8 vochten naar een verdiende tweede plaats.

Maxime Soulet: „Uiteraard zijn we tevreden, want hier hebben we hard voor moeten vechten, iedereen het team, de rijders en de partners hebben deze tweede plek meer dan verdiend. En geloof me, ik geef het kampioenschap nog niet op!”

SRT PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op dinsdag 8 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons