van der Horst

Hungaroring: Race 1: Overwinning voor Ombra Racing Ferrari – Pech voor SRT Corvette

Alan Sicart/Alvaro Barba - Ombra Racing Ferrari
Alan Sicart/Alvaro Barba - Ombra Racing Ferrari
Alan Sicart en Alvaro Barba hebben met hun Ombra Racing Ferrari de eerste race voor het GT Open op de Hungaroring gewonnen. Barba sprong in voor Stefano Costantini die nog niet helemaal hersteld was na een crash tijdens de vorige race in Jerez. Het duo profiteerde van het feit dat het bij de pitstop geen handicap seconden moest uitzitten en won naast het algemene klassement ook de GTS klasse. Paolo Ruberti en Giorgio Roda (AF Corse) werden tweede, ook al met een Ferrari ingeschreven in de GTS klasse. De laatste podiumplaats ging naar de winnaar in de Super GT divisie, de V8 Racing Corvette van Miguel Ramos en Nicky Pastorelli. De SRT Corvette die in strijd was voor een podiumplek verloor veel tijd wanneer de motorkap op de piste plots open ging. Dylan Derdaele kwam niet aan de start vermits hij op Zandvoort reed in het BRCC.
Miguel Ramos/Nicky Pastorelli - V8 Racing Corvette
Miguel Ramos/Nicky Pastorelli - V8 Racing Corvette
Poleman Mavlanov (SMP Racing Ferrari Super GT) nam aanvankelijk de leiding maar zag al in de eerste bocht Montermini (Scuderia Villorba Corse Ferrari Super GT) binnendoor schieten en de koppositie overpakken. Ruberti (AF Corse Ferrari GTS) lag derde voor Barba (Ombra Racing Ferrari GTS) en Tutumlu (SRT Corvette Super GT). Na enkele ronden pakte Ruberti de tweede plaats maar de kloof met Montermini bedroeg al 8 seconden. Na de verplichte pistop was het Sicart, de Ombra Racing Ferrari moest geen handicap seconden uitzitten, die de leiding had overgenomen voor Roda. Soulet lag vijfde met SRT
Dennis Retera/Daniel Keilwitz
Dennis Retera/Daniel Keilwitz
Corvette en was in een strijd verwikkeld met Pastorelli en Zampieri voor de derde plaats. Bij een inhaalmanoeuvre raakte de Belg een tegenstander licht en wat later ging zijn motrkap spontaan openstaan, waarna Soulet wijselijk de pits opzocht. Dennis Retera werd met Daniel Keilwitz, die Derdaele verving, nog zesde en derde in de GTS klasse met de V8 Racing Corvette GT3.

GT Open, Hungaroring, uitslag race 1:

1. Alan Sicart/Alvaro Barba (Ombra Racing Ferrari 458) 39 ronden - GTS
2. Paolo Ruberti/Giorgio Roda (AF Corse Ferrari 458) +1.642 - GTS
3. Miguel Ramos/Nicky Pastorelli (V8 Racing Chevrolet Corvette) +23.578 - Super GT
4. Daniel Zampieri/Roman Mavlanov (SMP Racing Ferrari 458) +24.283 - Super GT
5. Niccolò Schirò/Andrea Montermini (Suderia Villorba Corse Ferrari 458) +27.525 - Super GT
6. Dennis Retera/Daniel Keilwitz (Chevrolet Corvette GT3) +36.427 - GTS
7. Mario Plachutta/Thomas Jäger (Lechner Racing Mercedes SLS AMG) +36.805 - GTS

Foto's: GT OpenDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zaterdag 5 juli 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons