van der Horst

Hungaroring: race 2: Dubbel voor Corvette – Soulet tweede

Ramos/Pastorelli - V8 Racing Corvette
Ramos/Pastorelli - V8 Racing Corvette
Miguel Ramos en Nicky Pastorelli hebben na een mooi duel met de SRT Corvette van Maxime Soulet en Isaac Tutumlu, met hun V8 Racing Corvette de tweede GT Open race op de Hungaroring gewonnen. Met deze overwinning komen Ramos en Pastorelli aan de leiding van het kampioenschap waar ze 2 punten voor staan op Andrea Montermini en Niccolò Schirò (Villorba Corse Ferrari), die vandaag als derde finishten. Vyacheslav Maleev en José Manuel Pérez-Aicart werden met hun SMP Racing Ferrari vierde en wonnen de GTS klasse. Barba en Sicart (Ombra Racing Ferrari), winnaars van de eerste race, pakten de vijfde plaats.
  • LTF
Soulet/Tutumlu - SRT Racing Corvette
Soulet/Tutumlu - SRT Racing Corvette
Pastorelli vertrok van op de pole maar moest direct na de start de leiding afgeven aan Daniel Zampieri terwijl Aicart volgde in derde stelling. Soulet ging echter al snel voorbij de AF Corse Ferrari en werd alzo derde. Na enkele ronden in de race plantte Thomas Jäger de Lechner Racing Mercedes in de vangrail en ook de V8 Racing Corvette GT3 van Keilwitz moest de race verlaten. De posities wijzigden niet tot bij het openen van de pitwindow, waarna het Maleev was die op kop reed voor Tutumlu, Ramos, Mavlanov, Montermini, Rubeti en Barba. Montermini ging voorbij Mavlanov en begon druk te zetten op de top drie. Maleev die door zijn banden heen zat ging wijd en moest Tutuml en Ramos voorbij laten. De twee Corvettes vochten het uit voor de zege en het was Ramos die het pleit uiteindelijk in zijn voordeel beslechtte. Montermini slaagde er nog in om de derde plaats over te nemen van Maleev.

GT Open, Hungaroring, uitslag race 2:

1. Miguel Ramos/Nicky Pastorelli (V8 Racing Corvette) 33 ronden – Super GT
2. Maxime Soulet/Isaac Tutumlu (SRT Racing Corvette) +3.473 – Super GT
3. Andrea Montermini en Niccolò Schirò (AF Corse Ferrari 458) +10.642 – Super GT
4. Vyacheslav Maleev/José Manuel Pérez-Aicart (SMP Ferrari 458) +15.801 – GTS
5. Alvaro Barba/Alan Sicart (Ombra Racing Ferrari 458) +23.906 – GTS
6. Duncan Cameron/Matt Griffin (AF Corse Ferrari 458) +31.645 – GTS
7. Roman Mavlanov/Daniel Zampieri (SMP Racing Ferrari 458) +36.080 – Super GT

Foto's: GT OpenSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zondag 6 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons