van der Horst

Hungaroring: Vandoorne wint op dominante wijze – Palmer vergroot voorsprong

Stoffel Vandoorne GP2
Stoffel Vandoorne GP2
In tegenstelling tot de voorspellingen was het droog tijdens de tweede race van het weekend op de Hungaroring. 25 wagens sierden de startgrid op zondag: de Spanjaard Sergio Canamasas (Trident) gaf forfait na zijn zware klap van gisteren. Na de uitgedeelde straffen in race 1 was het Nathanaël Berthon (Lazarus) dat vanop pole mocht vertrekken met onze landgenoot Stoffel Vandoorne (ART) naast hem op de eerste startrij.
  • Qvick Motors
Berthon miste echter zijn start en Vandoorne nam meteen de leiding. Ook Felipe Nasr (Carlin) glipte door naar de 2de plaats. Achter Berthon kwamen Daniel Abt (Hilmer) en Jolyon Palmer (DAMS). In het middenveld kwamen Stefano Colleti (Racing Engineering) en Johnny Cecotto Jr. (Trident) met elkaar in aanrijding.

Stoffel Vandoorne - GP2
Stoffel Vandoorne - GP2
Intussen was de Britse leider in het kampioenschap, Jolyon Palmer, aan een sterke remonte bezig. Hij haalde Berthon in en niet veel later passeerde hij zelfs Nasr, zijn grote concurrent in het kampioenschap. Palmer remde erg laat in de eerste bocht maar haalde Nasr in zonder zijn wielen te blokkeren. Toch stond het inhaalmanoeuvre ter discussie want Palmer gaf de Braziliaan geen enkele ruimte. De wedstrijdleiding besliste evenwel om geen straf uit te delen. Dat gebeurde wel met Coletti. De Monegask probeerde hetzelfde maar raakte hierbij de wagen van Rene Binder (Arden) en kreeg een drive through.

Vooraan naderde Palmer op Vandoorne maar drie ronden voor het einde toonde de Belg zijn klasse. Net op het moment dat Palmer problemen kreeg met zijn banden en hierdoor ook Nasr zag dichter komen, klokte de Vandoorne de snelste ronde. Een prestatie die onze landgenoot bovendien herhaalde in de laatste ronde wat hem twee extra punten oplevert. Een demonstratieve zege van Vandoorne vóór de twee kemphanen inzake de titel. Wat betreft die titel doet Palmer alweer een goede zaak door Nasr achter hem te houden. Hij loopt weer enkele puntjes uit en telt momenteel een voorsprong van 43 punten. Vandoorne haalt in de tussenstand drie man in en is nu 3de. De overige punten in de race gingen naar Berthon, Abt, Arthur Pic (Campos), Conor Daly (Lazarus) en Adrian Quaife-Hobbs (Rapax).

Foto: RIP - Georges De Coster  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons