van der Horst

Hungaroring: Hugo Valente niet bestraft, start toch vanop de eerste rij

Hugo Valente - Campos Racing Chevrolet Cruze RML TC1
Hugo Valente - Campos Racing Chevrolet Cruze RML TC1
Hugo Valente die zaterdagnamiddag op de Hungaroring als enige non-Citroën-rijder tot Q3 doorstootte en hierin de tweede tijd lukte, zal in race 1 dan toch naast polesitter Yvan Muller van start gaan. Het beroep van het Campos Racing-team tegen de eerder opgelopen bestraffing wegens non-respect van een gele vlag werd door de wedstrijdleiding aanvaard zodat de snelle Fransman niet langer vijf plaatsen wordt teruggezet.
Valente was in de eerste vrije oefenrit één van zeven rijders die zijn tijd onder geel verbeterde, al werden finaal enkel beide Campos-rijders, Valente en John Filippi, hiervoor bestraft met terugzetting op de grid.
Het Spaanse team ging aanvankelijk niet in beroep maar deed dat, toen het over bijkomende bewijzen beschikte, naderhand toch. De wedstrijdleiding die het beroep behandelde besloot zijn beslissing te herzien en geen verdere actie te ondernemen. "De aangevoerde bewijzen vormen een nieuw element waarover de deelnemer ten tijde van het initieel verhoor niet beschikte" luidde het. Of hoe het de verrassend snelle Fransman met de zware voet eindelijk ook eens meezit...

Foto: DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zondag 3 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons