Hungaroring: Race 1: Verrassende zege voor Egor Orudzhev

Egor Orudzhev - Arden
SMP Racing-beschermeling Egor Orudzhev (Arden) die dit jaar zijn debuut maakt in de Formule Renault 3.5 is de onverwachte winnaar geworden van de eerste race op de Hungaroring. De Rus verraste bij de start poleman Oliver Rowland (Fortec) en wist daarna alle aanvallen van de Brit af te weren, hij won alzo zijn eerste race in de klasse. Orudzhev is tevens de eerste rookie die er dit jaar in slaagt een overwinning te behalen. Rowland verloor in de laatste ronde nog zijn tweede plaats aan Roberto Merhi (Pons Racing), die zijn Spaanse team een eerste podium sinds 2011 schonk. Niettemin vergroot Rowland zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap.
Start race 1
Zowel Egor Orudzhev als Matthieu Vaxivière (Lotus) verschalkten Rowland bij de start maar nog voor het einde van de eerste ronde verloor de Lotus-rijder alweer twee plaatsen aan Rowland en Nicholas Latifi (Arden). Rowland zette Orudzhev onder druk maar de Rus wist alle aanvallen van de Brit af te weren. Latifi en Vaxivière vochten voor de derde plaats tot de Canadees lek reed na een contact tussen beide wagens.

Podium race 1
Vaxivière met in zijn spoor Merhi en Tom Dillmann (Carlin) vond aansluiting bij Rowland, maar Merhi ging voorbij Vaxivière en in de laatste bocht wist de Spanjaard ook nog Rowland in te halen; hij werd alzo nog tweede, een eerste goed resultaat dit jaar voor Merhi. Vaxivière klokte af als vierde en Dillmann maakte de top vijf vol. Beitske Visser scoorde haar eerste punten van het jaar met een negende plaats.