van der Horst

Hungaroring: Nabeschouwing van Dries Vanthoor

Het werd niet het verhoopte einde van de Blancpain GT World Challenge Sprint Europe voor de talentvolle Limburger in de kleuren van WRT en Audi Sport. Op de Nürburgring en in Hongarije kon Vanthoor tijdens de kwalificaties laten zien dat hij bloedsnel is, met een polepositie in Duitsland en een derde startplaats, als beste Audi-rijder in Hongarije. Maar tijdens de races zat het allemaal niet mee. Na een vijfde plek in de eerste race op de Duitse omloop volgden een opgave en twee nulscores na diverse problemen, zonder dat Dries Vanthoor evenwel in de fout ging. Dries Vanthoor met daardoor genoegen nemen met een zevende plaats in de eindstand van het kampioenschap, zeker niet de verhoopte plaats bij aanvang van het seizoen. Vanthoor scoorde één zege dit seizoen in de Blancpain GT World Challenge Sprint Europe, misschien niet toevallig met Charles Weerts, de jonge Belg en teamgenoot van Vanthoor bij WRT Audi.
Dries Vanthoor: “Het einde van het seizoen in de Blancpain GT World Challenge Sprint Europe was echt frustrerend, zeg dat wel. Ik heb echt alles gegeven in elke meter van elke chronosessie of race. Maar als de resultaten dan uitblijven, dan is dat een hel voor een topsporter. Wat de oorzaken zijn, weten we en die bespreken we intern. Dit kan niet herhaald worden, dat is zeker, niet dit seizoen en niet volgend seizoen. Nu goed, er resten ons nog de laatste wedstrijden van de ADAC GT Masters, de finale van de Blancpain GT Endurance en vooral de eindstrijd voor de titel in de Intercontinental GT Challenge, waar we de titel willen binnenhalen. Ik moet proberen deze slechte week zo snel mogelijk achter me te laten en me te focussen op de wedstrijden die er aankomen en erg belangrijk zijn!”
      
Komend weekend zien we Dries Vanthoor op de Hockenheimring voor de voorlaatste meeting van de ADAC GT Masters. 

Persbericht Dries VanthoorDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT World Challenge Europe op dinsdag 10 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons