van der Horst

Hungaroring: Adrien Tambay grote winnaar - Maxime Martin derde

2022 Podium FIA ETCR Hungaroring
2022 Podium FIA ETCR Hungaroring
Tijdens de tweede manche van de FIA ETCR was het Adrien Tambay die tot koning van het weekend gekroond werd. De Franse Cupra-piloot was over het hele weekend zeer sterk en pakte dankzij de overwinning in de finale van zijn poule de meeste punten mee naar huis. Mattias Ekström (Cupra) werd tweede, terwijl Maxime Martin (Alfa Romeo) als derde eindigde in nog maar zijn tweede weekend in de serie.
Hoewel de kwalificaties tegenvielen voor onze landgenoot, ging het vanaf de races wel beter. Martin won zijn kwartfinale, eindigde als tweede in de halve finale en won op de koop toe de finale in zijn poule. Daar kon hij snel naar de leiding rijden en hield hij Ekström en Giovanni Venturini (Alfa Romeo) achter zich. Het resulteerde in 73 punten over het hele weekend.

Maar iedereen moest zijn meerdere erkennen in Tambay, die 85 punten verzamelde over het weekend. Met deze uitslag pakt de Fransman ook de leiding over in het klassement, met twee punten voorsprong op Ekström. Tom Blomqvist (Alfa Romeo), die achter Tambay eindigde in de finale, staat op een derde plaats, terwijl Martin naar plek vier opschuift, op 43 punten van de Fransman.

Foto: FIA ETCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Pure ETCR op maandag 13 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons