van der Horst

Hungaroring: AKKA ASP Mercedes domineert kwalificaties

AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3 #90
AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3 #90
AKKA ASP heeft vanmorgen de pole posities voor de twee Blancpain GT Series Sprint Cup races op de Hungaroring veroverd. Het Franse team was ook in de vrije trainingen op vrijdag al het snelst. In Q1 (Race 1) kon het zelfs beslag leggen op de volledige eerste startrij met de twee Silver Cup wagens. Nico Bastian liet een 1:43.198 optekenen met de Mercedes-AMG GT3 #90, 0.151s sneller dan de zusterwagen #87 van Nicolas Jamin. Raffaele Marciello was dan weer de primus in Q2 (Race 2) met een 1:42.688 in de Mercedes #88, daarmee was de Italiaan ruim twee tienden sneller dan de Black Falcon Mercedes #6 van Luca Stolz, een nieuwkomer dit weekend. Net als in Suzuka vorige week domineert Mercedes dus duidelijk de debatten.
De Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS GT3 #1 van Alex Riberas start later vandaag als derde in Race 1, terwijl teamgenoot Christopher Mies de vijfde startplaats kon bemachtigen in Q2. De Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 #63 van Christian Engelhart en Mirko Bortolotti kon respectievelijk de vijfde en derde tijd realiseren. Na een moeilijke vrijdag kwalificeerde Dries Vanthoor de WRT Audi #2 als achtste voor Race 1, terwijl teamgenoot Will Stevens niet verder kwam dan P17 in Q2. Adrien De Leener start straks als 17e. Q1 werd tien minuten stilgelegd naar een crash van Emil Frey Lexus Racing RC F GT3 #114 van Norbert Siedler.

--- UITSLAG Q1 BLANCPAIN GT SERIES SPRINT CUP HUNGARORING (PDF) ---
--- UITSLAG Q2 BLANCPAIN GT SERIES SPRINT CUP HUNGARORING (PDF) ---

Foto: SRO/Bogaerts
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zaterdag 1 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons