van der Horst

Hungaroring: AKM Motorsport wint dankzij regenweer

AKM Motorsport - Mercedes-AMG GT3
AKM Motorsport - Mercedes-AMG GT3
Terwijl de eerste race nog gedomineerd werd door Vicenzo Sospiri Racing, was zondag het weer dat een grote rol speelde in de tweede race. Halfweg tijdens de wedstrijd barstte een korte maar krachtige zomerstorm los over het circuit, waardoor heel het veld door elkaar geschud werd. Hierdoor konden Loris Spinelli en Gianluca Giraudi met de Pro-Am AKM Motorsport Mercedes algemeen zegevieren. In GT Cup Open was er succes voor Maciej Darmetko en Artur Janosz, die eindelijk hun eerste zege pakten voor Q1 by EMG Motorsport.
  • Hamofa Performance
Vooraan was het de Olimp Racing Mercedes van Karol Basz die de beste start nam en ook kon uitlopen op de polesittende JP Motorsport McLaren van Christian Klien. Alles leek goed te draaien voor deze twee, totdat de regenval kwam en Marcin Jedlinski de gele Mercedes spinde en ook de goud-zwarte McLaren met Patryk Krupinski aan het stuur in de zijkant van een GT Cup Open Porsche reed. Hierdoor kreeg ineens Spinelli de leiding in de race, met in zijn zog beide Vicenzo Sospiri Racing Lamborghini's. De Italiaan weerstond de aanvallen en reed zo richting de winst. Achter hem eindigde Michele Beretta en Frederik Schandorff op de tweede plaats, maar gezien zij niet hun volledige pitstop handicap afwerkten, kregen zij een straf van tien seconden, waardoor de Inception Racing McLaren van Brendan Iribe en Ollie Millroy alsnog tweede eindigde. Baptiste Moulin en Yuki Nemoto eindigden na eveneens een tijdstraf op de tiende plaats.

Q1 by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup gen. 2
Q1 by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup gen. 2
Ook bij de GT Cup Open werd het een zwaar race met die regenval. Ditmaal mochten Darmetko en Janosz niet vanaf pole starten, maar het weerhield hen er niet van om net op tijd de leiding over te nemen. Vanuit deze positie moest Janosz alleen kijken naar wat de concurrerende A&P Racing Team PTT Tech Support Porsche van Maciej Blazek en Mateusz Lisowski deed. Maar de Porsche eindigde als derde algemeen, terwijl de Baporo Motorsport Mercedes van Daniel Diaz-Varela en Jaume Font als tweede over de lijn bolde en winnaar werd in de Am-klasse.

Foto's: GT Open - GT Cup Open



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op maandag 12 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons