van der Horst

Hungaroring: Al-Manar Racing by GetSpeed en Oregon Team verdelen de zeges

Finish 2023 GT Open Hungaroring Race 2
Finish 2023 GT Open Hungaroring Race 2
De International GT Open kwam afgelopen weekend ook in actie, ditmaal op de Hungaroring en terug in hun normale format van 2 sprintraces. In tegenstelling tot Spa-Francorchamps waar er een endurance race werd gehouden. De eerste wedstrijd op zaterdag werd een kolfje naar de hand voor de Al-Manar Racing by GetSpeed Mercedes van Al Faisal Al Zubair en Fabian Schiller. De race op zondag daarentegen werd een heuse nagelbijter, die beslist werd in de laatste bocht in het voordeel van de Oregon Racing Team Lamborghini van Maximilian Paul en Pierre-Louis Chovet.
Al-Manar Racing by GetSpeed - Mercedes-AMG GT3 Evo
Al-Manar Racing by GetSpeed - Mercedes-AMG GT3 Evo
De eerste wedstrijd werd vooral getekend door Schiller. Eens de Mercedes-fabriekspiloot het stuur in handen kreeg, kon hij zich opwerken naar de top drie. Hoewel de twee concurrenten voor hem een penalty aan hun been kregen, liet de Duitser het niet na om hen toch nog voorbij te steken. De tweede plaats kwam in de handen van de Eastalent Racing Audi van Stefan Reicher en Christopher Haase, terwijl Paul en Chovet het laagste podiumtrapje betraden.

Race twee daarentegen werd wel een stevige kluit. Uiteindelijk kregen we in de slotfase een vierstrijd, waarbij Nicola Marinangeli diegene was die de beste papieren had. De Italiaan moest het uitvechten tegen de Optimum Motorsport McLaren, en dat lukte in eerste instantie, maar in de laatste bochten kreeg Marinangeli toch een pijnlijke moment wanneer Chovet hem voorbij schoot en zo de winst behaalde. Overigens werd het helemaal erg voor de AF Corse Ferrari, want zij kregen een tijdstraf, waardoor de Team Motopark Mercedes van Diego Menchaca en Marcos Siebert en Al Zubair en Schiller promoveerden naar het podium.

Foto's: GT Open



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op woensdag 21 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons