van der Horst

Hungaroring: Bjork wint race 2 - Opnieuw Pauwels in TCR Europe

Thed Bjork - Lynk&Co
Thed Bjork - Lynk&Co
De tweede TCR-wedstrijd op de Hungaroring werd gewonnen door Thed Bjork (Lynk&Co) voor Comtoyou Audi-rijders Rob Huff en Frédéric Vervisch. De van pole vertrokken Dusan Borkovic (Hyundai) zag zich al in de eerste bocht geklopt door de latere winnaar en kreeg bovendien een flinke zet mee van Santiago Urrutia (Lynk&Co). De spinnende Hyundai zorgde voor chaos in het peloton, thuisrijder en merkgenoot Norbert Michelisz was het belangrijkste slachtoffer naast Comtoyou-rijder Viktor Davidovski.
Kobe Pauwels - Comtoyou Racing Audi
Kobe Pauwels - Comtoyou Racing Audi
Er waren echter ook enkele rijders die konden profiteren van de chaos, zo won Huff liefst zeven plaatsen en reed hij bij het buitenkomen van de safety car reeds als vijfde rond. Ook Kobe Pauwels (Comtoyou Audi) kon profiteren, hij ging van P14 naar de achtste plaats, die na de drive through van Urrutia zelfs een zevende plek aan de meet werd. Genoeg om opnieuw, net als gisteren, de zege op zak te steken in TCR Europe.

Frédéric Vervisch en Rob Huff
Frédéric Vervisch en Rob Huff
Huff van zijn kant ging na de herstart meteen voorbij Azcona (Hyundai) én teamgenoot Vervisch. De Brit kon echter Bjork niet meer bedreigen voor de zege terwijl daarachter Vervisch de grootste moeite had om Azcona af te houden voor de laatste podiumplek. Mede doordat de Spanjaard de hete adem in zijn nek had van Girolami (Honda) wist onze landgenoot zijn podiumplaats vast te houden. Ehrlacher (Lynk&Co), de winnaar van gisteren, werd zesde terwijl Tom Coronel (Comtoyou Audi) als negende over de meet kwam en als tweede in TCR Europe.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in TCR World Tour op zondag 18 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons