van der Horst

Hungaroring: Bortolotti, Engelhart (GRT Lamborghini) winnen Race 1

GRT - Lamborghini Huracán GT3 #63
GRT - Lamborghini Huracán GT3 #63
Mirko Bortolotti en Christian Engelhart hebben de eerste Blancpain GT Series Sprint Cup race op de Hungaroring op hun naam geschreven. Engelhart kende op een drogende piste een knalstart met de Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 #63 en kon meteen oprukken van P5 naar de leiding. Het duo controleerde vervolgens de wedstrijd tot de AKKA ASP Mercedes-AMG GT3 #88 van Raffaele Marciello nog kwam opzetten in de eindfase. De Mercedes van de Italiaan was als vierde gestart en profiteerde van een spin van de zusterwagen #87 van Denis Bulatov om op te schuiven naar P2 op tien minuten van het einde. De Rus finishte nog als derde.
  • Powercars
Dankzij de punten van de tweede plaats neemt Marciello de leiding over in de algemene Blancpain GT stand, mede geholpen door de opgave van de WRT Audi #1 van Christopher Mies en Alex Riberas, na een crash van laatstgenoemde.  De Audi rijders voeren daarentegen nog wel de Sprint Cup aan. Dries Vanthoor pakt de punten van de vijfde plaats na een mindere tweede stint van teamgenoot Will Stevens. Adrien De Leener kwam als veetiende over de meet.

--- UITSLAG RACE 1 BLANCPAIN GT SERIES SPRINT CUP HUNGARORING (PDF) ---

Foto: SRO/Bogaerts

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zaterdag 1 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons