van der Horst

Hungaroring: Daniel Nagy en Mat'o Homola verdelen de winst

Start TCR Europe SIM Racing Hungaroring race 2
Start TCR Europe SIM Racing Hungaroring race 2
Voor de derde ronde van de virtuele TCR Europe serie trokken de rijders richting de Hungaroring. In de eerste race was Daniel Nagy voor een vierde maal in zes races oppermachtig. Nadat de Hongaar de pole had geclaimd, kreeg hij in het begin nog even weerstand, maar hij werd uiteindelijk nooit voor de zege bedreigd. In de tweede race leek Nicolas Baert naar zijn eerste overwinning te rijden, maar een foute inschatting besliste er anders over.
Aangezien Baert twaalfde eindigde in de eerste race, mocht hij de tweede vanaf de pole aanvatten. De 18-jarige zoon van Jean-Michel Baert hield goed stand, tot hij een aanval van Jimmy Clairet wilde pareren. Baert wilde de deur nog dicht gooien, maar zijn actie kwam te laat waardoor hij in de vangrails belandde en met een gehavende wagen pas als zevende over de finish kwam. Door die actie kreeg Mat'o Homola de leiding in handen en hij gaf die niet meer af.

Voor Gilles Magnus waren het toch twee races met een goede uitkomst. Tijdens de eerste race lag de Schotenaar op een tweede plaats tot hij onverwacht stopte op het circuit. Achteraf bleek dat zijn pedalen niet meer werkten en hij een reset nodig had om ze weer aan de praat te krijgen. Hierdoor moest hij helemaal achteraan starten in de tweede race, maar met de hulp van een massacrash met onder meer kampioenschapsleider Nagy, kon hij zich alsnog in de top 10 hijsen en zelfs nog verder opschuiven naar de vierde plaats aan de meet.

Foto: TCR MediaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR Europe op donderdag 28 mei 2020.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons