van der Horst

Hungaroring: Dries Vanthoor nu ook de beste in de hoofdrace

WRT Audi R8 LMS
WRT Audi R8 LMS
De vrije trainingen, kwalificatie, kwalificatierace, warm-up én nu ook de hoofdrace, Dries Vanthoor was op de Hungaroring de beste van allemaal. Samen met Marcel Fässler pakte hij dus het maximum aan punten, het werd deze namiddag overigens een dubbel voor WRT Audi met de tweede stek van Pieter Schothorst en Jake Dennis. Zij gingen dankzij een snellere pitstop de GRT Lamborghini van Mirko Bortolotti en Christian Engelhart vooraf.
WRT Audi R8 LMS
WRT Audi R8 LMS
Dat WRT onbetwist het beste team is als het op pitstops aankomt werd nog maar eens duidelijk want ook de duo's Robin Frijns/Stuart Leonard en Will Stevens/Markus Winkelhock konden dankzij uitstekend teamwork voorbij de HTP Mercedes van Maxi Buhk en Franck Perera. Vier WRT Audi's in de top vijf dus maar een slechte start van regerend Sprint-kampioen Enzo Ide en een spin van zijn teamgenoot Christopher Mies zorgden ervoor dat zij niet verder kwamen dan de 18e plaats. Maxime Soulet zag zelfs de finish niet nadat Andy Soucek de Bentley stuk reed op de enige auto in de Am-klasse, de Kessel Racing Ferrari.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zondag 27 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Budapest.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons