van der Horst

Hungaroring: Eerste zege voor Nestor Girolami, Vervisch sterk zesde

Esteban Guerrieri - Nestor Girolami (All-Inkl.Com Honda)
Esteban Guerrieri - Nestor Girolami (All-Inkl.Com Honda)
Het gaat Honda momenteel voor de wind in het WTCR dat dit weekend de Hungaroring aandoet voor de tweede meeting van het seizoen. Nadat All-Inkl.Com-rijder Esteban Guerrieri in Marrakech op de hoogste podiumtrede klom, deed team- en landgenoot Nestor Girolami hem dit vandaag na in de openingsrace. Met polesitter Girolami voor Yvan Muller en Guerrieri werd de rangorde zoals opgetekend na afloop van de kwalificatiesessie volstrekt gerespecteerd. In een race zonder al te veel animo ruilde WRT-rijder Jean Karl Vernay zijn achtste stek bij de start voor een vierde plaats aan de finish, voor Comtoyou-vertegenwoordigers Aurélien Panis en Frédéric Vervisch, auteur van de snelste wedstrijdronde en knap zesde na als tiende van start te zijn gegaan. Thed Björk finishte als zevende en speelt de leiding in de puntenstand kwijt aan Esteban Guerrieri.
Aurélien Panis - Comtoyou Racing Cupra TCR
Aurélien Panis - Comtoyou Racing Cupra TCR
Op een omloop die geen of nauwelijks inhaalmogelijkheden biedt, bleek de start eens te meer doorslaggevend. Waar poleman Girolami (Honda) na het doven van de lichten maar nipt Muller (Lynk&Co) wist af te houden en Guerrieri  (Honda) als derde invoegde, verspeelde Aurélien Panis (Cupra) zijn vierde stek aan Yann Ehrlacher (Lynk&Co). In het spoor van Panis volgden Jean-Karl Vernay (Audi WRT) en Frédéric Vervisch (Audi Comtoyou), het Audi-duo had in de openingsronde de maat genomen van Thed Björk (Lynk&Co) en Johan Kristoffersson (VW Sebastien Loeb).

Jean-Karl Vernay - Leopard Racing Team Audi Sport WRT
Jean-Karl Vernay - Leopard Racing Team Audi Sport WRT
De wedstrijd leek voorin al snel in een definitieve plooi te vallen tot het  na de vijfde doortocht tot een contact kwam tussen Ehrlacher en Panis, een incident waarvan Vernay profiteerde om zowel aan de Elzasser als aan de Fransman voorbij te gaan. Ehrlacher zou meteen daarna met een gebroken achterophanging opgeven waardoor Panis en Vervisch een plaatsje opschoven. Thed Björk zag na verloop het sextet voor zich van hem wegrijden, de Zweed zou zevende eindigen voor diens landgenoot Johan Kristoffersson en het teleurgesteld Hyundai-duo Augusto Farfus-Norbert Michelisz, de Hongaar maakte  de top 10 rond.  Gabriele Tarquini finishte nog verder als dertiende voor Rob Huff en Attila Tassi (Honda) die met het laatste punt ging lopen.

Frédéric Vervisch - Audi Sport Team Comtoyou Audi RS3 LMS
Frédéric Vervisch - Audi Sport Team Comtoyou Audi RS3 LMS
In de kampioenschapsstand wipt Guerrieri over Björk naar de leiding. Girolami wipt na diens eerste WTCR-overwinning dan weer over Tarquini naar de derde plaats. Vernay en Vervisch delen nu de vijfde plaats op tien punten van de Italiaan. Muller klimt dankzij zijn tweede stek naar de zevende plaats.


Hungaroring - Uitslag Race 1

 Stand rijders na race 1 

Foto's: DPPI & David NoelsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 27 april 2019.
  • ELMS 4 Hours of Spa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons