van der Horst

Hungaroring: Gabriele Tarquini riant leider na derde zege, Lessennes sterk vijfde (race 3)

Gabriele Tarquini - Norbert Michelisz (BRC Racing)
Gabriele Tarquini - Norbert Michelisz (BRC Racing)
De glimlach rond de mond van de 54-jarige Gabriele Tarquini wordt steeds breder. Na twee zeges in Marrakech liet de BRC Racing-piloot zondagnamiddag op de Hungaroring een derde WTCR-overwinning noteren en gaat met 36 punten voorsprong op Yann Ehrlacher riant aan de leiding. De ervaren Italiaan verschalkte polesitter en volksheld Norbert Michelisz bij de start en wist zijn leiderspositie in een vanwege een korte regenbui voorbarig geneutraliseerde race na teamorders definitief verworven. Michelisz die zijn teamgenoot in de slotfase alsnog tot een foutje hoopte te dwingen moest vrede nemen met de tweede plaats. Het BRC-duo kreeg het gezelschap van Yvan Muller die er met zijn derde stek een volledig Hyundai-podium van maakte. Yann Ehrlacher bewoog hemel en aarde om zijn oom de laatste podiumstek te ontzeggen maar tikte als vierde aan. Benjamin Lessennes dikte zijn puntenscore aan met een knappe vijfde plaats, de Boutsen-Ginion-rijder wist probleemloos de aanvallen van die andere revelatie, Daniel Nagy, af te slaan.
  • Dreamdrive
Hungaroring Race 3
Hungaroring Race 3
Polesitter Michelisz ondervindt wel meer problemen bij de start en dus was het Tarquini die na het uitdoven van de lichten als leider de eerste bocht indook voor de Hongaar, Esteban Guerrieri en snelstarter Yvan Muller die zich al voorbij neef Ehrlacher en Lessennes had gewerkt. Mehdi Bennani viel vooraan al dadelijk weg met problemen terwijl Guerrieri een drive through wegens jumpstart te verwerken kreeg.
Wanneer het in ronde drie tot een contact tussen Zsolt Szabo en Tom Coronel komt waarbij onze Noorderbuur op zijn beurt een Comtoyou-Audi aantikt, dient de race met de safety car geneutraliseerd om de brokstukken op te ruimen.

Bij de herneming laat Muller, mogelijk doordat Guerrieri voor hem de pitlane induikt, een grote kloof naar het leidersduo vallen. Geen erg evenwel want een korte regenbui doet er de wedstrijdleiding even later wat voorbarig toe besluiten de rode vaan uit te hangen om regenrubbers te gaan schoeien. De korte bui trekt echter snel over en het hele veld herstart opnieuw op... slicks.
 
Na de herstart vallen er vooraan geen positiewissels meer te noteren, ook al laat Ehrlacher zich tegenover oom Yvan niet onbetuigd en hoopt Daniel Nagy tevergeefs ten koste van Benjamin Lessennes,vijfde, nog plaatswinst te boeken. Alle aandacht gaat dan ook naar het  gesmaakt duel om P8 tussen race 2-winnaar Rob Huff en Thed Björk, de Zweed ziet zijn ihaalrace vanuit 18de stelling onder de achterbumper van de Brit eindigen.

​WRT Audi-rijder Jean-Karl Vernay puurde met alweer een tiende stek het maximum uit de ongelijke strijd. Fred Vervisch en Denis Dupont, resp.22ste en 23ste gingen enkel Esteban Guerrieri vooraf, de Argentijn was na zijn jumpstart wel langs de pitlane gepasseerd. Die zelfde pitlane waar pechvogel Tom Coronel (vals display-alarm, twee gebroken stuurarmen) dit weekend meer tijd doorbracht dan hem lief was.

Uitslag Race 3 WTCR Hungaroring (PDF)
 
Kampioenschap:
 
1. Tarquini  118p
2. Ehrlacher 82
3. Muller 77
4. Michelisz 75
5. Huff 65
6. Björk 57
7. Vernay 49
8. Guerrieri 47
9.Bennani 40
10.Daniel Nagy 36...

Foto's: FIA WTCR/DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 29 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons