van der Horst

Hungaroring: Gilles Magnus scoort podiumplaats in eerste TCR-raceweekend

Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
Hoewel de Hyundais zowel de kwalificaties als de eerste race domineerden, is het toch onze landgenoot Gilles Magnus (Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR) die Hongarije verlaat als leider in de puntenstand van de TCR Europe. Magnus pakte in de eerste race de zesde plaats achter drie Hyundai-rijders, maar scoorde in een chaotisch verlopen tweede wedstrijd zijn eerste podiumplaats door als tweede te eindigen achter de Peugeot van Julien Briché. Magnus deelt de leidersplaats in de puntenstand wel met Nelson Panciatici (Hyundai), beiden tellen drie punten meer dan Mat'o Homola (Hyundai).
Maxime Potty - Team WRT VW Golf GTi TCR
Maxime Potty - Team WRT VW Golf GTi TCR
In de eerste race stond er geen maat op de Hyundais van Target Competition. Mat’o Homola reed van de pole naar de zege met in zijn spoor teamgenoot Josh Files. Nelson Panciatici, in de M Racing Hyundai i30 N, zorgde dat het volledige podium het Koreaanse merk toekwam. De eerste niet-Hyundai aan de eindmeet was de Peugeot 308 van Julien Briché, maar de Fransman werd uit het klassement gehaald omdat zijn wagen niet het minimumgewicht haalde.

Daardoor kwamen de vierde en vijfde plaats met Dušan Borković (Target Competition) en Nelson Panciatici (M Racing) ook in handen van Hyundai-rijders. Achter de Koreaanse bolides kwam Gilles Magnus als zesde over de lijn na een mooi duel met Aurélien Comte (Peugeot). Zijn merkgenoot Santiago Urrutia (Team WRT) moest de strijd al staken in de eerste ronde en ook voor Maxime Potty (Team WRT VW Golf GTi) was de race over al snel over na een aanrijding bij de start.

Julien Briché voor Gilles Magnus
Julien Briché voor Gilles Magnus
Julien Briché nam revanche in de tweede race: op een natte piste ging hij voorbij Santiago Urrutia, Dušan Borković en Dániel Nagy om zo de zege op te eisen. Een gemakkelijke race werd het niet voor de rijders, gezien de steeds wisselende weersomstandigheden. Bovendien moest de safety car lang de baan op na enkele crashes bij de start, zodat de wedstrijd uitdraaide op een sprint over twaalf minuten.

Stéphane Lémeret - Boutsen Ginion Racing Honda Civic
Stéphane Lémeret - Boutsen Ginion Racing Honda Civic
Ook Gilles Magnus wist nog voorbij Dušan Borković en Dániel Nagy te geraken en claimde de tweede plaats op, voor Nagy en Dušan Borković. Nelson Panciatici pakte de vijfde plaats voor de Audi van Santiago Urrutia, die van de pole was vertrokken. Stéphane Lémeret reed een fantastische wedstrijd met de Boutsen Ginion Racing Honda Civic, als negentiende vertrokken bereikte hij de meet in zevende positie. Maxime Potty kwam als negende over de finish.

 
 
Foto's: TCR Europe Touring Car SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op zondag 28 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons