van der Horst

Hungaroring: Lamborghini en Mercedes strijden voor titel

Start WCE Zaterdagrace Nürburgring
Start WCE Zaterdagrace Nürburgring
Dit weekend valt het doek over de Blancpain GT World Challenge Europe op de Hungaroring. Naast een spannende titelstrijd kan de Hongaarse seizoensfinale van het sprintkampioenschap ook een fraai deelnemersveld van 28 GT3's voorleggen. Na Lexus vervoegt ook Porsche nu de lijst van constructeurs (7), Dinamic Motorsport brengt namelijk een 911 GT3 R aan de start voor Sven Müller en Giorgio Roda - mogelijk met het oog op een volledige campagne in 2020.
FFF Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
FFF Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
De strijd voor de titel speelt zich voornamelijk af tussen twee duo's: Marco Mapelli-Andrea Caldarelli (FFF Racing Lamborghini #563) en Luca Stolz-Maro Engel (Black Falcon Mercedes #4). Terwijl Stolz en Engel voornamelijk dankzij hun consistentie in die positie zijn gekomen, deden de Italianen het met twee overwinningen. Een ongelukkige straf na een 'unsafe release' voor de Mercedes keerde de rollen om op de Nürburgring, waardoor Mapelli en Caldarelli acht eenheden voorsprong hebben in de puntentelling. Er vallen echter nog 35 punten te rapen en het verschill tussen een eerste en een tweede plek bedraagt 4,5 punten.

Ook Mirko Bortolotti en Christian Engelhart (GRT Lamborghini #63) en Simon Gachet en Christopher Haase (Saintéloc Audi #25) komen nog in aanmerking, al is de opdracht voor hen veel moeilijker met respectievelijk 25,5 en 27 punten achterstand. Er zijn dus geen Belgen meer in de running, enkel WRT maakt nog een kleine kans op de titel bij de teams.

--- DEELNEMERSLIJST BLANCPAIN GT WORLD CHALLENGE EUROPE HUNGARORING (PDF) ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT World Challenge Europe op donderdag 5 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons