van der Horst

Hungaroring: Latifi wint hoofdrace

Nicholas Latifi
Nicholas Latifi
Bij de start ging de als derde vertrokken Nicholas Latifi voorbij Nyck de Vries (ART GP) en Luca Ghiotto (UNI-Virtuosi) die op de eerste rij stonden om alzo de leiding te nemen van de Formule 2 hoofdrace op de Hungaroring. Latifi werd niet meer bedreigd en won voor de Vries en Jack Aitken (Campos Racing).
Aitken vertrok als zevende maar schoof al direct twee plaatsen op en won nog twee posities bij de pitstop om alzo nog op het podium te eindigen. Sergio Sette Camara (DAMS) en Nobuharu Matsushita (Carlin) eindigden aanvankelijk na een straf van Ghiotto en King respectievelijk als de vierde en vijfde, maar de straffen werden later ongedaan gemaakt waarop de Italiaan zijn vierde plaats terug kreeg en Jordan King (MP Motorsport) eindigde als zesde voor Matsushita, Mick Schumacher (Prema Racing) pakte de achtste plaats en mag zondag van op de pole starten. Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi) en Callum Ilott (Sauber Junior Team by Charouz) maakten de top tien vol.

Foto: FIA Formula 2
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zaterdag 3 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Hongarije.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons