van der Horst

Hungaroring: Mapelli-Caldarelli (FFF Lamborghini) kampioen na gelijke puntenstand

FFF Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
FFF Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
Raffaele Marciello en Vincent Abril (AKKA ASP Mercedes) hebben net als gisteren de Blancpain GT World Challenge Europe wedstrijd op de Hungaroring gewonnen, al stond de tweede race volledig in het teken van de strijd voor de titel. Luca Stolz en Maro Engel (Black Falcon Mercedes) hadden zich gisteren in de beste uitgangspositie geknokt en vatten de wedstrijd aan met twee punten voorsprong op Marco Mapelli en Andrea Caldarelli (FFF Lamborghini), die na een tegenvallende kwalificatie pas als dertiende van start gingen. Desondanks haalden de Italianen de hoofdprijs binnen na een knappe inhaalrace.
De blauwe Mercedes startte als vierde en deed het relatief rustig aan in de openingsfase, terwijl Caldarelli met moeite kon doorstoten naar de top tien. Net voor het pitwindow begon de Lamborghini eindelijk wat posities goed te maken, alvorens de FFF-crew met een (vroege) knalpitstop de #563 liet doorstoten naar de voorste regionen. Na de pitstops hing Mapelli plots vierde achter Stolz, wat beide duo's op gelijke hoogte bracht in het kampioenschap (92,5 punten). Mapelli kon echter consolideren aangezien de #563 dit seizoen een extra overwinning scoorde en dus virtueel de titel in handen had. Stolz probeerde nog de tweede plaats af te snoepen van de Grasser Lamborghini #63 van Bortolotti/Engelhart, maar kon nooit een echte aanval lanceren.

Toch staat de titel nog niet in steen gegrift voor Marco Mapelli en Andrea Caldarelli. De uitslag van de tweede race te Zandvoort is nog steeds onder voorbehoud. Grasser Racing ging destijds in beroep tegen de diskwalificatie van de Lamborghini #63 in Q2, die vooralsnog in de resultaten is opgenomen. Mocht de #63 alsnog uit de uitslag geschrapt worden dan zou het kampioenschap toch naar Luca Stolz en Maro Engel gaan met 0,5 punten verschil.

Nico Bastian en Thomas Neubauer (AKKA ASP Mercedes) realiseerden de titel in de Silver Cup dankzij de tweede plaats in de klasse, waarin de overwinning ging naar teamgenoten Felipe Fraga en Timur Boguslavskiy. In Pro-Am was het pleit snel beslecht in het voordeel van Phil Keen en Hiroshi Hamaguchi (FFF Lamborghini), nadat de Rinaldi Ferrar #333 van David Perel en Rinat Salikhov vroeg in de wedstrijd werd uitgeschakeld. Charles Weerts (WRT Audi #2) was vandaag beste Belg op P7. Dries Vanthoor viel ver terug na een lekke band in de openingsfase.

--- UITSLAG BLANCPAIN GT WORLD CHALLENGE EUROPE HUNGARORING RACE 2 ---


Foto: SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT World Challenge Europe op zondag 8 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons