van der Horst

Hungaroring: Marciello en Abril winnen - Dubbel voor Mercedes

AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
Raffaele Marciello en Vincent Abril pakten in hun AKKA ASP Mercedes de zege tijdens de zaterdagwedstrijd op de Hungaroring. Doordat de piste nog kletsnat lag werd de start vrijgegeven van achter de safety car en kon het duo relatief makkelijk de leiding houden. Mirko Bortolotti, die de GRT Lamborghini deelt met Christian Engelhart, geraakte in de beginfase mooi voorbij de Black Falcon Mercedes van Luca Stolz om zo de tweede plaats te pakken. Na de rijderswissel pakte Maro Engel die positie echter in de allerlaatste ronde weer terug.
FFF Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
FFF Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
Stolz en Engel doen zo een goede zaak in het kampioenschap, zij tellen slechts twee punten achterstand meer op de FFF Racing Team Lamborghini van Marco Mapelli en Andrea Caldarelli, die vandaag niet verder kwamen dan de vijfde plaats. De Mercedes start morgen voor de seizoensfinale van de World Challenge Europe overigens als vierde, terwijl de Italiaanse bolide slechts de dertiende startplek wist te scoren. Ook de winnaars van vandaag en de Lamborghini op de derde plek zijn mathematisch nog in de running voor de titel.

Phoenix Racing - Audi R8 LMS
Phoenix Racing - Audi R8 LMS
Voor de Belgen werd het een wedstrijd om snel te vergeten. De teamgenoten van Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor hadden een mindere kwalificatie en bij de pitstop werd de jongste Vanthoor ook nog eens door het WRT-team de fast lane van de pits opgestuurd vlak in het pad van Vervisch. De Limburger werd hiervoor bedacht met een drive through-penalty, terwijl die ook Vervisch te beurt viel voor het overschrijven van de limieten van de baan. Beiden kwamen hierdoor pas als 17e en 18e binnen. De beste Belg aan de finish was Charles Weerts, met een achtste plek. Louis Machiels pakte samen met Andrea Bertolini de derde plek op het Pro Am-podium.

Foto's: Geert Franquet & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT World Challenge Europe op zaterdag 7 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons