van der Horst

Hungaroring: Maxime Martin vrijuit maar toch bestraft, Jamie Green gediskwalificeerd

Maxime Martin
Maxime Martin
Maxime Martin en werkgever BMW gaan vrijuit bij het incident waarbij de Belg de interventie van de safety car noodzakelijk maakte nadat hij zijn BMW M4 DTM in de achtste ronde van de zaterdagrace midden op de baan tot stilstand bracht. Dit als gevolg van geblokkeerde remmen na schade opgelopen bij contact met teamgenoot Tom Blomqvist in de openingsronde. Aanvankelijk werd Martin onsportief gedrag aangewreven maar na de rijder te hebben gehoord en de videobeelden en datagegevens te hebben bekeken oordeelde de wedstrijdleiding dat Martin helemaal geen schuld trof.
Onze landgenoot werd daarentegen wél bestraft met een terugzetting van drie plaatsen op de startgrid voor de zondagrace wegens een volgens de wedstrijdleiding vermijdbaar contact met stalgenoot Tom Blomqvist in de eerste ronde, dit nadat de Brit eerder zelf was aangetikt door Maro Engel.

Loïc Duval kreeg dan weer 30 seconden straftijd om Nico Muller te hebben aangereden, waarna Muller op zijn beurt puntenleider Lucas Auer in de rondte had getikt. Een straf die zonder gevolg bleef aangezien Duval sowieso niet binnen de punten was geëindigd.

Jamie Green - Audi RS 5 DTM
Jamie Green - Audi RS 5 DTM
Erger verging het Jamie Green. De Audi van de Brit die zevende eindigde werd op klacht van Mercedes bij technische keuring niet conform het technisch reglement bevonden en uit de uitslag geschrapt. Een opening in de frontsplitter van diens  Audi 5 RS DTM bleek bij nazicht dichtgemaakt; dit is door het reglement verboden aangezien het een eenheidsonderdeel betreft dat door alle drie de merken wordt gebruikt. Green's Team Rosberg gaf reeds te kennen tegen de beslissing beroep te zullen aantekenen, het heeft hiervoor tot woensdagavond de tijd. Zo lang de beroepsinstantie zich niet heeft uitgesproken blijft de uitslag van de zaterdagrace onder voorbehoud.

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 17 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring DTM.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons