van der Horst

Hungaroring: Nestor Girolami bevestigt prima Honda-vorm met pole voor race 1

Nestor Girolami - Esteban Guerrieri (All-Inkl.Com)
Nestor Girolami - Esteban Guerrieri (All-Inkl.Com)
Nestor Girolami vertrekt zaterdagnamiddag in het eerste WTCR-treffen op de Hungaroring vanuit polepositie. De Argentijn bevestigde hiermee de prima vorm die de beide All-Inkl.Com Honda's reeds in free practice hadden tentoongespreid met de snelste tijd voor Girolami en teamgenoot Esteban Guerrieri in respectievelijk FP1 en FP 2. Guerrieri kwam 136/1000sten tekort om Yvan Muller een plaats op de eerste startrij te ontzeggen, de man gaat straks als derde van start. Lynk&Co leverde in qualifying een collectief sterke prestatie af. Yvan Muller verhinderde met zijn tweede tijd de dubbelslag voor Honda, terwijl Yann Ehrlacher en puntenleider Thed Björk hun Chinese montuur op P5 en P6 kwalificeerden,weliswaar achter de Comtoyou Racing-Cupra TCR van een andermaal uitstekende Aurélien Panis.
Nestor Girolami - All-Inkl.Com Honda Civic Type R
Nestor Girolami - All-Inkl.Com Honda Civic Type R
Of de tien kilogram gewichtsreductie na een late BOP-ingreep er voor iets tussen zat weten we niet, feit is dat Johan Kristoffersson met een  zevende startplaats de eer voor VW en het Sebastien Loeb Racing redde daar waar zijn teamgenoten er niet veel van bakten.

Met een achtste, resp. tiende tijd voor Jean-Karl Vernay en Frédéric Vervisch luidt de opdracht voor beide Audi-rijders de schade zien te beperken. De ongunstige BoP die de Hyundai's voor de openingsmeeting in Marrakech meekregen lijkt de Koreaanse constructeur hier parten te gaan spelen. Uiteindelijk was het ietwat onverwacht Augusto Farfus die zich met een negende tijd als snelste Hyundai-vertegenwoordiger opwierp, merkgenoten Norbert Michelisz en Gabriele Tarquini kunnen geen vrede nemen met een dertiende, resp. veertiende chrono.

Nicky Catsburg was dan weer een van de velen - waaronder  Guerrieri, Girolami, Farfus, Catsburg, Langeveld, Ceccon en Priaulx - die hun rondetijd één- of zelfs meermaals geschrapt zagen om buiten de lijnen te hebben gekleurd.

 Hungaroring:  Uitslag Qualifying Race 1 

Stand Kampioenschap:
1.Björk 61p
2.Guerrieri 59
3.Tarquini 49
4.Girolami 39
5.Vervisch 32

Foto's: /DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 27 april 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons