van der Horst

Hungaroring: Nestor Girolami: éénmaal, andermaal!

Dubbelslag voor Nestor Girolami
Dubbelslag voor Nestor Girolami
Honda-piloot Nestor Girolami stevent af op een uitermate sterk weekend. Na reeds de zaterdagrace te hebben gewonnen overschreed de Argentijn nu ook in moeilijke omstandigheden als eerste de finishlijn in het tweede WTCR-treffen. Polesitter Jean-Karl Vernay tikte als tweede aan voor het verrassend sterke PWR Racing Cupra-duo Daniël Haglöf-Mikel Azcona. Esteban Guerrieri ruilde zijn negende stek bij de start van een knotsgekke en incidentrijke race in voor een vijfde stek en moet voor race 3 de leiding in het kampioenschap delen met land- en All-Inkl.Com-teamgenoot Girolami. Frédéric Vervisch vertrok als 19de maar toefde na de danteske openingsronde reeds in achtste stelling. Na een drive through voor valse start remonteerde de Comtoyou-piloot alsnog naar P15, net achter stalgenoot Tom Coronel.
  • Curbstone
De bij de start nog vochtige maar naderhand opdrogende baan maakte het voor de op slicks gestarte rijders bijzonder link. Het aantal contacten in de openingsfase van de wedstrijd viel dan ook niet bij te houden. Vooral Gabriele Tarquini - die later lek reed en buiten de punten eindigde - en Esteban Guerrieri toonden zich onverzettelijk in de spectaculaire duels. Niet minder dan tien rijders haalden de finishvlag niet, onder hen onder meer Thed Björk, Andy Priaulx, Mehdi Bennani, Tiago Monteiro, Norbert Michelisz en Niels Langeveld. De wedstrijd stond bol van de incidenten en het is niet uitgesloten dat het klassement na onderzoek nog wijzigingen ondergaat.
 
Wat er ook van zij, 50 punten voor twee zeges plus de oogst van twee kwalificatiesessies levert Girolami een met teamgenoot Guerrieri gedeelde leiding in de puntenstand op. Thed Björk blijft spijts zijn uitvallen derde, voor Vernay, Tarquini en Muller,de Fransman startte als vijftiende maar tikte als zesde aan.

Hungaroring - Uitslag Race 2

Kampioenschap:
1 Girolami 90p
2.Guerrieri 90
3.Björk 70
4.Vernay 62
5.Tarquini 54
6.Muller 51
7.Vervisch 43....

Foto: DPPI
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 28 april 2019.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons