van der Horst

Hungaroring: Norbert Michelisz snelt naar pole op thuisomloop

Nestor Girolami - Norbert Michelisz - Esteban Guerrieri
Nestor Girolami - Norbert Michelisz - Esteban Guerrieri
Norbert Michelisz (BRC Hyundai) vertrekt zondagnamiddag in de afsluitende race vanop de pole. De lokale held lukte in de shoot out nochtans de tweede tijd achter Nestor Girolami (All-Inkl.Com Honda) maar de Argentijn zag zijn prima chrono geschrapt om nipt de track limits te hebben overschreden. "Norbi" krijgt met Esteban Guerrieri niettemin toch een Argentijn en Honda-rijder naast zich op de eerste startrij. Yann Eherlacher die in Q2 bovenaan de tabel eindigde krijgt Gabriele Tarquini als buur op de tweede startrij. Girolami wacht een stek op de derde rij naast Cupra-rijder Mikel Azcona die voor 11/1000sten de Q3-cut miste. Geen Audi's in Q3, WRT-rijder Jean-Karl Vernay maakte er in Q2 met een tiende chrono het beste van en start in de tweede wedstrijd vanop pole. Frédéric Vervisch van zijn kant bleef in Q1 jammerlijk steken op een zo goed als uitzichtloze negentiende startplaats voor beide races.
Norbert Michelisz - BRC Hyundai i30 N
Norbert Michelisz - BRC Hyundai i30 N
In Q1 trok Michelisz aan het langste eind voor Girolami, het Lynk&Co-duo Andy Priaulx - Yann Ehrlacher en Mikel Azcona (PWR Cupra), andermaal bij de pinken. Guerrieri, Vernay, Tarquini en Björk wisten zich met een 9de,10de,11de en 12de tijd maar nipt voor Q2 te kwalificeren.  Yvan Muller, gisteren nog tweede in de openingsrace, moest met een 15de tijd  voortijdig de strijd staken, een lot dat o.m. ook  Catsburg (P13), Panis (P14), Coronel (P16), Vervisch (P19), Monteiro (P21) en Kristoffersson (P22) was beschoren.

Jean-Karl Vernay - Audi RS3 LMS Leopard Audi Sport
Jean-Karl Vernay - Audi RS3 LMS Leopard Audi Sport
In Q2 stond Yann Ehrlacher al snel met de beste tijd gekrediteerd voor Girolami, Tarquini, Guerrieri en Azcona. Terwijl de eerste drie ook na de laatste run hun stek vasthielden, hees Michelisz zich tot in vierde stelling voor Guerrieri, wat maakte dat  TCR Europe-kampioen Azcona net naast  de kwalificatie voor Q3 greep. Jean-Karl Vernay (WRT) die als enige Audi-vertegenwoordiger Q2 had gehaald, pootte zijn Audi RS3 LMS neer op de tiende plaats, goed voor de pole in race 2 en mogelijk flinke puntenwinst.

Frédéric Vervisch - Audi RS3 LMS Audi Sport Comtoyou
Frédéric Vervisch - Audi RS3 LMS Audi Sport Comtoyou
Met telkens twee wagens in Q3 losten zowel Honda als Hyundai de verwachtingen in, al had Ehrlacher in Q2 aan boord van zijn Lynk&Co 03 met 1:52.309" de lat wel hoog gelegd.  Nestor Girolami die in de shoot out als eerste van start ging benaderde die chrono nog het dichtst met 1:52.546" maar zou sowieso pas als vijfde worden gerangschikt nadat zijn tijd werd geschrapt om de baanlimieten niet te hebben gerespecteerd. Michelisz die als tweede aanzette lukte een 1:52.784", een chrono die naderhand niet meer door Guerrieri (+0.008"), Ehrlacher (+0.040") en Tarquini (+0.123") zou worden verbeterd.

Hungaroring - Uitslag Q1

Hungaroring - Uitslag Q2

Hungaroring - Uitslag Q3

Foto's: DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 28 april 2019.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons