van der Horst

Hungaroring: Nyck de Vries snelste in de regen

Nyck de Vries - ART GP
Nyck de Vries - ART GP
Ook regen voor de kwalificatie van de FIA Formule 2, maar dat deerde Nyck de Vries (ART GP) niet die op dominante wijze de pole voor de hoofdrace opeiste. Met een ronde in 1:49.809 was de Nederlander 0.227 seconde sneller dan Luca Ghiotto (UNIi-Virtuosi). Nicholas Latifi (DAMS), derde tijd, volgde al op 0.769 seconde van de tijd van de Vries.
Mick Schumacher (Prema Racing) reed zich naar de vierde startplaats, Louis Delétraz (Carlin) en Callum Ilott (Sauber Junior Team by Charouz) delen zaterdag de derde startrij. Jack Aitken (Campos Racing), Nobuharu Matsushita (Carlin), Anthoine Hubert (Arden) en Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi) plaatsen zich in de top tien. Hubert zou later echter uit de uitslag geschrapt worden aangezien hij gebruik maakte van een band die toegewezen was aan zijn teamgenote Tatiana Calderon, wat verboden is.

Foto: FIA Formula 2
 
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op vrijdag 2 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Hongarije.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons