van der Horst

Hungaroring: Pole en zege voor Patrick Van Glabeke

Patrick Van Glabeke - AF Corse
Patrick Van Glabeke - AF Corse
Patrick Van Glabeke is erin geslaagd om na de pole ook de kwalificatierace te winnen in de GT Sports Club. Hij werd op de piste wel geklopt door de Mercedes van Anthony Pons, maar deze kreeg een tijdsstraf waardoor hij verhuisde naar de zesde plaats. Onze landgenoot Patrick Van Glabeke werd tweede op de piste, maar erfde de zege na de straf van Pons.
  • Prospeed Competition
Patrick van Glabeke - AF Corse Ferrari 488 GT3
Patrick van Glabeke - AF Corse Ferrari 488 GT3
Het zat erin voor de Oost-Vlaamse Ferrari rijder nadat hij eerder op de dag met zijn Ferrari 488 GT3 de pole pakte voor de Mercedes GT3 van Anthony Pons met een duidelijk verschil van 7/10 sec. De Ferrari's van Christoph Ulrich en Klaus Dieter Frers bemanden de tweede startrij voor de BMW M6 GT3 van Karim Ojjeh en de Ferrari van Alexis De Bernardi.

Van Glabeke kon zijn pole verzilveren en schoot het snelst uit de startblokken voor Pons die de Curbstone bezieler bleef bestoken. Achter hen kwam Ojjeh flink opzetten en zette Ulrich opzij in de strijd voor de derde plaats. Dit lukte, maar even later moest zijn mooie BMW aan de kant zetten met technische averij. Ondertussen kon Pons binnendoor voorbij Van Glabeke die op dat moment op een olievlek reed. De Mercedes rijder werd nadien gestraft met 30 strafseconden omdat hij vijfmaal de track limits had overschreden. Zodoende mocht Van Glabeke alsnog op het hoogste ereschavot klimmen.

Patrick die na Dries Vanthoor voor de tweede maal de Brabançonne liet galmen over de Hungaroring kreeg het wel niet cadeau, want een fel opzittende Ulrich kwam menige malen het Belgisch bastion bestoken. Maar Van Glabeke hield vakkundig alle deuren gesloten. De droom om dit jaar minstens één wedstrijd te winnen is dus een feit geworden voor onze landgenoot die een week eerder kwam trainen via Curbstone.

Foto's: Arne Simons & Georges De Coster

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sports Club op zaterdag 26 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Budapest.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons