van der Horst

Hungaroring: Rob Huff schenkt Cupra eerste pole, Gilles Magnus lukt pole voor race 1

Santiago Urrutia - Rob Huff - Norbert Michelisz
Santiago Urrutia - Rob Huff - Norbert Michelisz
Rob Huff, terug van weggeweest, kon geen betere plek bedenken om de Cupra Leon Competition naar een eerste pole te loodsen. In de achtertuin van het Hongaarse Zengo Motorsport toonde de Brit zich in de shoot out drie tienden sneller dan Lynk&Co-rijder Santiago Urrutia. Local hero Norbert Michelisz, nota bene de enige Hyundai-rijder die de Q2-cut haalde, maakte de Hongaarse fans nog blijer met een derde tijd, voor Nestor Girolami (Honda) en Thed Björk, de tweede Lynk&Co-vertegenwoordiger die het tot in Q3 schopte. De Comtoyou-Audi's waren tegen de verwachtingen in niet aan het feest in qualifying, maar met een tiende tijd in Q2 voor Gilles Magnus en een negende chrono voor Frédéric Vervisch monopoliseren beide Audi-piloten morgen toch maar de eerste startrij voor de openingsrace.
  • STX Motorhomes
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Met uitzondering van Norbert Michelisz die met een twaalfde stek in Q1 maar nipt Q2 haalde,stelden de Hyundai-piloten teleur. Voornamelijk puntenleider Jean-Karl Vernay deed met een 16de startplaats in beide races op een omloop waar inhalen bijzonder moeilijk is, een slechte zaak; temeer omdat naaste achtervolgers Ehrlacher en Muller met een zevende en achtste tijd de schade andermaal wisten te beperken.
Ook Vernay's merkgenoot Gabriele Tarquini schoot met een 17de chrono tekort. In tegenstelling tot Nestor Girolami - die als enige Honda-rijder Q3 haalde - en diens maatje Esteban Guerrieri mochten ook Honda-merkgenoten Tiago Monteiro en Attila Tassi al na Q1 inpakken. Een lot dat helaas ook Tom Coronel was beschoren.

Hungaroring - Uitslag Q1

Hungaroring - Uitslag Q2

Hungaroring - Uitslag Q3

Foto's: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 21 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons